Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tanulás hatékonyságát növelik Kovásznán

A Lyukaskő egyesület elkezdte a magyar kormány Nemzeti Tehetség Programja által támogatott Komplex személyiségfejlesztés a tanulás hatékonyságának növelése érdekében Kovásznán című projektjének megvalósítását.

Hirdetés
Hirdetés

A 7.200.000 forinttal támogatott program tizenkét személyiségfejlesztő tevékenységet biztosít a középiskolás diákok számára, az első egy csapatépítő program volt január 22-én Gergely-Kovács Katalin vezetésével. Emellett januárban sor került még a Lépéselőny nevű tanfolyamra is, amelyet Lantos Mihály vezetett a tanulás könnyebbé, élvezetesebbé és hatékonyabbá tétele céljából. A gyerekek jelenleg a fényképezés és a videózás alapjait tanulják Tasnádi Levente filmrendezővel, de az elsősegélynyújtás ismereteit is elsajátíthatják Buna Hunor, a Salvatore Egyesület elnökének segítségével. Gergely-Kovács Katalin pedig az identitástudat erősítését segítő tevékenységet tart.

Márciusban a gyorstanulást sajátíthatják el, amelyet Bálint Huba oktat saját kifejlesztett módszerével, az agynyitással. A szervezők elmondása szerint, amikor néhány éve ilyet tartottak a fürdővárosban, a pszichológusok felmérték a tanfolyam előtt és után a résztvevők tanulási képességeit és az eredmények átlagban 30%-os javulást mutattak a tanfolyam végére.

A programban résztvevő diákok továbbá masszírozó technikákat tanulnak, valamint az egészséges életmódról, magyarságunkról hallhatnak előadásokat. Májusban villámolvasás, úszótanfolyam lesz terítéken, majd a programsorozatot egy közös kirándulással zárják. A gyorstanulás (március 12–13.) és a villámolvasás (május 7–8.) tanfolyamra lehetőséget biztosítanak még néhány jelentkezőnek a részvételre, érdeklődni a 0727.820.084-es telefonszámon lehet.

A projekt partnerei a Kőrösi Csoma Sándor Líceum, a Belvárosi Református Egyházközség és a kovásznai művelődési központ.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük