Felhívás!

Szinte teljesen jéggé fagyott macskát mentettek meg az Egyesült Államokban

Szinte teljesen jéggé fagyott macskát mentettek meg az Egyesült Államokban Külföld

Amikor a hároméves Fluffyt gazdái megtalálták egy hókupac tetején a Montana állambeli Kalispell városában található otthonuknál, nem sok esély volt arra, hogy életben lehet. A macska szőrét jéggé fagyott hó borította, és az állat teljesen élettelennek tűnt.

Amikor bevitték a város kisállat klinikájára, testhőmérséklete olyan alacsony volt, hogy nem mutatta ki az állatorvosi rendelőben használt lázmérő, amin 32 Celsius-fok a legalacsonyabb hőmérséklet – mondta el a klinikán dolgozó Dr. Jevon Clark. Az állatorvos hozzátette: a macskák testhőmérséklete normálisan 38 Celsius-fok körül van.

Fluffyt két órán keresztül próbálták kiolvasztani meleg vízzel, törülközőkkel, ketrecfűtőkkel és intravénás folyadékokkal. Végül sikerrel jártak. Clark az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, akkor tudta, hogy minden rendben lesz, amikor az általában zsémbes természetű cicus elkezdett morogni.

Ezután megszabadították a cicát a szőrébe fagyott jégtől, és pár órával később már teljesen biztossá vált, hogy Fluffy fel fog épülni. Végül még aznap este vissza is adták őt gazdáinak.

Az eset előző hét csütörtökön történt. Amikor Clark a rákövetkező kedden meglátogatta a családot, a macska már teljesen egészségesnek tűnt. A klinika pedig a Facebook-oldalán tett közzé fotókat róla.

Azt nem lehet tudni, hogy Fluffy mennyi ideig volt a hókupacon, ahol gazdái január 31-én megtalálták, és azt sem, miért feküdt ott. Olyan pózban találtak rá, elsőre úgy tűnt, mintha valamire vadászna. Aznap a hőmérséklet valamivel fagypont alatt volt.

A 3 éves cicus mindig is kinti macska volt, és már akkor a háznál élt, amikor mostani gazdái beköltöztek oda – mondta el Clark. Gazdái, akik beköltözésük után fogadták örökbe a cicát, most azt tervezik, hogy bent tartják a házban Fluffyt, és egy ideig nem engedik kószálni a szabadban.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.