Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Sörfőzés helyett kézfertőtlenítők gyártására állnak át az ausztrál sörfőzdék

Sörfőzés helyett kézfertőtlenítők gyártására állnak át az ausztrál sörfőzdék Külföld

Megváltoztatta szabályait hétfőn az ausztrál gyógyszerengedélyezési hatóság, hogy lehetővé tegye a kézi sörfőzdéknek és lepárlóknak, hogy átálljanak kézfertőtlenítők gyártására a vidéki kórházak és idősotthonok számára a koronavírus-járvány elleni harcban.

Hirdetés
Hirdetés

Greg Hunt egészségügyi miniszter közölte, ezzel nemcsak az ellátást fogják megkönnyíteni, hanem lehetőséget is biztosítanak az ausztrál vállalkozásoknak, hogy több lábon álljanak ezekben a nehéz időkben.

„A borászatok és szőlészetek a bozóttüzek okozta füstkároktól szenvednek, a kézi sörfőzdék elvesztették a turizmus generálta forgalmukat, és a fertőtlenítők alapjául szolgáló alkohol gyártása felé fordulnak” – hangoztatta.

A kézfertőtlenítő volt azon termékek egyike, amelyek eltűntek a szupermarketek polcairól. A szabályváltozás azt jelenti, hogy a sörfőzdéknek nem kell kormányzati engedélyt kéri fertőtlenítő gyártásához, ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakemberei által kidolgozott recepteket felhasználva akarnak fertőtlenítőszert gyártani.

Egy népszerű, nemzetközi díjakkal bíró sydneyi sörfőzde, amely a járvány feltartóztatására egy hete elrendelt korlátozó intézkedések nyomán hétfőn kénytelen volt elzárni csapjait, közölte, a jövőben nem fognak sört gyártani.

„Minden tartályunk üres. Nem fogunk sört gyártani, mivel kárba megy. Szakértelmünket kézifertőtlenítők gyártásának segítésére használjuk” – mondta Nick Calder-Scholes fősörfőző.

„Az egész iparág együttműködik, hogy átálljanak és felgyorsítsák a folyamatot” – tette hozzá. Különleges gyümölcsös sörük beszállítója gyümölcs helyett az etanol készítéséhez nélkülözhetetlen cukorral fogja ellátni a vállalkozást.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük