Felhívás!

Sörfőzés helyett kézfertőtlenítők gyártására állnak át az ausztrál sörfőzdék

Sörfőzés helyett kézfertőtlenítők gyártására állnak át az ausztrál sörfőzdék Külföld

Megváltoztatta szabályait hétfőn az ausztrál gyógyszerengedélyezési hatóság, hogy lehetővé tegye a kézi sörfőzdéknek és lepárlóknak, hogy átálljanak kézfertőtlenítők gyártására a vidéki kórházak és idősotthonok számára a koronavírus-járvány elleni harcban.

Greg Hunt egészségügyi miniszter közölte, ezzel nemcsak az ellátást fogják megkönnyíteni, hanem lehetőséget is biztosítanak az ausztrál vállalkozásoknak, hogy több lábon álljanak ezekben a nehéz időkben.

„A borászatok és szőlészetek a bozóttüzek okozta füstkároktól szenvednek, a kézi sörfőzdék elvesztették a turizmus generálta forgalmukat, és a fertőtlenítők alapjául szolgáló alkohol gyártása felé fordulnak” – hangoztatta.

A kézfertőtlenítő volt azon termékek egyike, amelyek eltűntek a szupermarketek polcairól. A szabályváltozás azt jelenti, hogy a sörfőzdéknek nem kell kormányzati engedélyt kéri fertőtlenítő gyártásához, ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakemberei által kidolgozott recepteket felhasználva akarnak fertőtlenítőszert gyártani.

Egy népszerű, nemzetközi díjakkal bíró sydneyi sörfőzde, amely a járvány feltartóztatására egy hete elrendelt korlátozó intézkedések nyomán hétfőn kénytelen volt elzárni csapjait, közölte, a jövőben nem fognak sört gyártani.

„Minden tartályunk üres. Nem fogunk sört gyártani, mivel kárba megy. Szakértelmünket kézifertőtlenítők gyártásának segítésére használjuk” – mondta Nick Calder-Scholes fősörfőző.

„Az egész iparág együttműködik, hogy átálljanak és felgyorsítsák a folyamatot” – tette hozzá. Különleges gyümölcsös sörük beszállítója gyümölcs helyett az etanol készítéséhez nélkülözhetetlen cukorral fogja ellátni a vállalkozást.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.