Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Sokan hiszik azt, hogy a koronavírusnak a Corona sörhöz van köze

Sokan hiszik azt, hogy a koronavírusnak a Corona sörhöz van köze Külföld

A koronavírus terjedésével párhuzamosan egyelőre a betegséggel kapcsolatos álhírek és hülyeségek online burjánzásának is lehetetlen megálljt parancsolni.

Hirdetés
Hirdetés

A közösségi oldalakon – igen sajnálatos módon – nem kevesen nyomnak a megosztás gombra olyan „hírek” olvasása után, amik szerint a koronavírust Bill Gates szabadította az emberiségre, vagy hogy a betegség nem más, mint egy laboratóriumban készült biofegyver a népesség ellenőrzésére.

Az persze érthető, hogy amikor az emberek félnek, megpróbálják az internetről kikeresni a pánikot kiváltó aktuális betegségről a legfontosabb információkat. A GoogleTrends jelezte is Twitter oldalán, hogy az előző héthez képest több mint ezer százalékkal növekedett a koronavírus tüneteivel kapcsolatos keresések aránya. Hogyan előzzük meg a betegséget? Hogyan terjed? Ilyen és hasonló kérdésekkel bombázza mostanában a világ a Google-t.

És bizony a keresések alakulását megfigyelő szakemberek azt is észrevették, hogy sokszorosára növekedett a keresések száma a Corona sör vírus címszavakra.

A keresések komoly növekedését mérték Észak-Amerikában, Nyugat-Európában, Ausztráliában, Indiában, Indonéziában, Japánban és Új-Zélandon egyaránt. Mexikóban – ahol gyártják az említett alkoholos italt – nem jellemző, hogy összefüggésbe hozták volna a sört a vírussal.

A kettő között az egyetlen hasonlóság a nevük (a vírus a nevét elektronmikroszkópos képe alapján kapta, melyen a burokba ágyazott fehérjetüskék a Nap koronájához hasonlóan kitüremkednek a felszínből). Érdekesség, hogy a mexikói sör jóval régebb óta van a köztudatban: a Coronát 1925 óta gyártják, az első koronavírusokat pedig az 1960-as években izolálták megfázásban szenvedő betegek orrüregéből.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások