Felhívás!

Országok, amelyekben még nem ütötte fel a fejét a koronavírus

Országok, amelyekben még nem ütötte fel a fejét a koronavírus Külföld

Eddig 21 ország állítja, hogy náluk nincs jelen a vírus. Az egyetlen koronavírus-mentes kontinens pedig az Antarktisz. Egyes országok esetében, mint például Észak-Korea, felmerül a gyanú, hogy nem valós adatokat közöltek.

A világ 21 állama jelentett eddig nulla koronavírusos beteget, többségükben mikronemzetek, úgymint Palau, Nauru, Tuvalu vagy Tonga. Illetve több tíz millió lakosú államok, mint Jemen, Észak-Korea és Malawi. Vezetőik azt állítják, hogy nincsenek COVID-19-el fertőzött betegeik.

Csendes-óceáni államok — Palau, Tuvalu, Nauru, Tonga vagy a Marshall-szigetek — utazási korlátozásokat vezettek be a vírus terjedésének megakadályozására. Ugyanez igaz Mikronézia esetében is.

„Itt is érezhető a feszültség. Az emberek raktároztak, az üzletek sokkal zsúfoltabbak voltak, mint általában — magyarázta Klamiokl Tulop, Palau-ban élő művész.

Ausztráliától jóval délre, az antarktiszi, tudományos és kutatási céllal létrehozott településeket is elkerülte ezidáig a koronavírus. „Mi vagyunk valószínűleg az egyetlen olyan ausztráliaiak, akik örülhetnek ebben a pillanatban egy bárban, vagy egy edzőteremben, amely nyitva van” — viccelődött Robb Clifton, az Antarctic Division Operations vezetője.

Észak-Korea eddig szintén arról számolt be, hogy nincs az országban koronavírus fertőzött, de a dél-koreai sajtó megjegyzi, hogy még a Kin Dzsong Un vezette államban is elterjedt a pánik, egyes lakosoknak pedig maszkokat osztottak, ez pedig azt jelzi, hogy állításaik eltérhetnek a valóságtól.

A következő államok nem jelentettek még COVID-19 betegséget:

Jemen – 29,8 millió lakos

Észak-Korea – 25,7 millió lakos

Malawi – 19, 1 millió lakos

Burundi – 11,1 millió lakos

Dél-Szudán – 11,1 millió lakos

Tádzsikisztán – 9,5 millió lakos

Sierra Leone – 7,9 millió lakos

Türkmenisztán – 6 millió lakos

Lesotho – 2,1 millió lakos

Comore-szigetek – 800 ezer lakos

Salamon-szigetek – 680 ezer lakos

Vanuatu – 300 ezer lakos

Sao Tome és Principe – 219 ezer lakos

Kiribati – 119 ezer lakos

Mikronézia – 115 ezer lakos

Tonga – 105 ezer lakos

Marshall-szigetek – 59 ezer lakos

Palau – 18 ezer lakos

Tuvalu – 11 ezer lakos

Nauru – 10 ezer lakos

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások