Felhívás!

Négyszáz leszármazottjával ünnepelte 104. születésnapját egy holokauszttúlélő

Négyszáz leszármazottjával ünnepelte 104. születésnapját egy holokauszttúlélő Külföld

Mintegy 400 leszármazottjával ünnepelte 104. születésnapját Shoshana Ovitz holokauszttúlélő szerdán Jeruzsálemben a Siratófalnál.

A világháború után hozzátartozóit keresve Shoshana Ovitz találkozott unokatestvérével, Dov Ovitzcal, aki feleségét és négy gyermekét veszítette el a holokausztban. Összeházasodtak, egy ausztriai menekülttáborban megszületett első gyermekük. Később kivándoroltak Izraelbe, ahol Haifa kikötővárosban nevelték fel négy gyermeküket, két fiút és két lányt.

Izraeli hírportálok jelentése szerint a Shoshana Ovitznak az volt a kívánsága, hogy születésnapja alkalmából összes gyermeke, unokája, dédunokája és ükunokája gyűljön össze a gonosz legyőzésének szimbólumaként. Szerdán este a Siratófalnál készült nagy családi fotó, amelyen az ünnepelt kerekesszékben látható egy kisfiúval.

A legidősebb, Belgiumban élő unoka, Panini Friedman szerint a gigantikus családi összejövetel megszervezése nem volt könnyű, a világba szétszóródott leszármazottak mintegy tíz százaléka az erőfeszítések ellenére sem tudott megjelenni.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.