Felhívás!

Magyarországon a munkaadók oltásra kötelezhetik az alkalmazottakat

Magyarországon a munkaadók oltásra kötelezhetik az alkalmazottakat Külföld

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról – tette hozzá.

November 1-től maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön, emellett látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben, a szociális intézményekben utóbbiról a vezető dönthet – sorolta a kormány döntéseit, amelyeket a járvány fékezése érdekében hozott.

Hangsúlyozta: az intézkedések célja, hogy minél többen olttassák be magukat. A járvány-előrejelzések abban ugyanis egyetértenek, hogy a negyedik hullám során ugrásszerűen megnőhet a fertőzések száma, míg a kórházba vagy lélegeztetőgépre kerülőké és az elhunytaké kisebb mértékben, de növekedni fog, így a helyzet intézkedéseket igényel.

A megbetegedések száma azokban az országokban alacsonyabb, ahol magas az oltottak aránya, és minél alacsonyabb az átoltottság, annál tragikusabb a helyzet.

Elmondta: a kabinet szakemberekkel konzultálva, az operatív törzs javaslatára hozta meg döntéseit, míg az oltás előírásával kapcsolatos intézkedést a munkaadók szervezeteinek javaslatára hozták.

Megismételte: az oltáshoz képest minden más védekezési mód csak másodlagos hatékonyságú az oltáshoz képest. Ezért minden olyan intézkedés fontos, amely növeli az oltottak számát – jelentette ki.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 28., 16:47
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nagy a baj, ha még szeretett országunk is belement a táncba!😂🤣😁
  Brutális ez a nagy törődés! Gyakran elnézem a csikkszedőket még a taknyuk sem folyik!

 • User
  Dátum: 2021. október 28., 18:54
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Jonnek ott is a valasztasok hamarosan. Addig kell kihuzniuk valahogy. Hataron tulrol is szavazunk, hatha valamit kozos erovel sikerul valtoztatnunk. Magyar testvereink is nagy bajban vannak otthon, szegenyek. Mar a zorban kormany sem a regi…