Hirdetés
Hirdetés

Gyanús lottószámok miatt viszgálódnak Dél-Afrikában

Gyanús lottószámok miatt viszgálódnak Dél-Afrikában Külföld

A lottószámok igen szokatlan sorozata miatt vizsgálatot indítottak a Dél-Afrikai Köztársaság illetékesei. A kedd esti húzás nyerőszámai az 5, 6, 7, 8, 9 voltak, a jackpot pedig a 10.

Hirdetés
Hirdetés

A kihúzott számok páratlan sorozata elképesztette a lottózókat és sokan csalást emlegetnek, mivel 20 ember találta el a jackpottal a számsort. 79 másik pedig jackpot nélkül az öt számot. E húsz szerencsés 5,7 millió rand (308 ezer euró) nyereményhez jutott fejenként.

„Gratulálunk a ma esti 20 nyertesnek. A számok ugyan váratlanok lehetnek, de látjuk, hogy sok lottózó ezeket játszotta meg” – írták még kedd esti közleményükben.

Szerdán sok megdöbbent dél-afrikai a közösségi médiában adott hangot azon véleményének, hogy csalás történhetett.
A dél-afrikai lottóbizottság (NLC) szerdán közölte, hogy páratlan a hat egymás utáni szám kombinációja és vizsgálatot indít a számok húzása ügyében.

Ndivhuho Mafela, a NLC szóvivője az AFP francia hírügynökséggel közölte, ha találnak bármit is, ami hibát okozhatott, akkor bejelentik. „Jelenleg folyik a vizsgálat” – tette hozzá.

Az mindennapos lehet, hogy két játékos osztozzon a jackpoton, de nagyon ritka, hogy egyszerre többen. 2003 márciusában volt olyan eset, hogy 33 lottózó osztozott rajta.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 4., 10:45
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Mindenhol csalnak!!! Amig nem digitalizálták, addig még véletlenül lehetett nyerni! Ro mániában hónapok óta nem volt 1 kategória, hetek óta II. sem! Pár lejt osztanak ki nyereményként évek óta!