Felhívás!

Felébredt a kómából, miután karjaiba tették kisbabáját

Felébredt a kómából, miután karjaiba tették kisbabáját Külföld

Tátva maradt a szájuk az orvosoknak, miután egy nő 23 nap után felébredt a kómából, amint az újszülött kisbabáját a karjaiba tették.

Amandei da Silva anyai ösztönei annyira erősek voltak, hogy annak ellenére, hogy nem is tudott róla, hogy szült, szervezete elkezdett tejet termelni.

„Az első dolog, amire emlékszem, hogy a karomban tartottam Victort, láttam a fejecskéjét és éreztem az illatát. Elképesztő volt, de furcsa is egyben. Megkérdeztem édesapámat, hogy az enyém-e a baba. A hasamra tettem a kezem és rájöttem, hogy már nem vagyok terhes” – mesélte a 28 éves anya, akinek még van három gyermeke.

Az epilepsziában szenvedő nőt 37 hetes terhesen szállították kórházba egy erős roham következtében. Rángásai veszélyeztették mind a saját, mind kisbabája életét. Az orvosok császármetszést kellett végezzenek a nőn az epilepsziás roham alatt, de komplikációk léptek fel, ezért mesterséges kómában kellett tartsák, hogy stabilizálják az állapotát.

„Egy héttel azután, hogy behozták a kórházba, elkezdtük a kómából való felébresztését, de nem reagált úgy, ahogy vártuk. Minden neurológiai vizsgálat jó eredményt mutatott, mégsem mozdult meg. A tesztek agyi aktivitást mutattak, de még a rokonai hangjára sem reagált. Nem mozgatta sem a kezét, sem a lábát, semmilyen testrészét – mondta Carlos Alencar nőgyógyász.

Mikor az orvosok már kezdtek kifogyni az ötletekből, a terhes nővel foglalkozó asszisztensnő, Fabíola Sá javasolta, hogy tegyék a mellkására a kisbabát, hátha attól felébred. Mivel Amanda nem volt tudatánál és nem tudta tartani a babát, az asszisztensnő tette a karjai közé és segített neki megtartani.

Mindenki meglepetésére, amint karjaiba tették a babát, Amanda könnyezni kezdett. „Azonnal reagált. 23 nap kóma után megmagyarázhatatlan volt a reakciója. Nem számítottunk ennyire gyors változásra” – nyilatkozta az asszisztensnő.

Victor két kilóval született, gyenge volt az immunrendszere és légzési nehézségei voltak a gyógyszerek miatt, amelyeket anyjának szednie kellett a terhesség alatt. Hat napot töltött az újszülött osztályon, mielőtt találkozott volna édesanyjával.

Húsz nappal később Amana és a kisfia eléggé jól voltak ahhoz, hogy hazaengedjék őket a kórházból.

 

A történés annyira szokatlan volt, hogy az orvosok elkezdték tanulmányozni, hogy mennyiben használható a módszer más, súlyosan beteg kismamák esetében.

 

 (Mediafax/The Sun)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 17., 8:51
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Azt nem irtatok oda,hogy hol tortent az eset.No de mindegy,valahol Spanyolorszagba vagy valahol valamelyik Del amerika-i orszagba. Teny az,hogy a vilagon mar sok helyen megtortent,hogy a halottnak velt komas beteg visszajott a komabol,sot olyan esetek is vannak vilagszerte,hogy az agyhalalbol hat honap mulva vagy egy ev mulva tert vissza a beteg.De ez kulfoldon.Mert Romaniaba sajnos egy het sem kell es az ilyen betegekrol lekapcsoljak a gepet es hagyjak oket meghalni.Sot olyan esetekrol is tudunk ahol 48,de olyanrol is ahol mar 24 ora mulva lekapcsoltak a lelegezteto gepet a mi gyilkos “orvosaink”.Mert ezeket a szervkereskedoket itt minalunk nem nevezhetjuk egyebeknek mint gyilkosoknak! Orvosnak semmi keppen nem! Es embernek sem! Es a legnagyobb baj az,hogy meg csak esely sincs Romaniaban arra,hogy az ilyen gyilkosokat a torveny melto modon megbuntesse.