Hirdetés
Hirdetés

Csaknem 3 kiló összetapadt szőrtől szabadítottak meg egy kóbor ölebet

Csaknem 3 kiló összetapadt szőrtől szabadítottak meg egy kóbor ölebet Külföld

Csaknem 3 kilogrammnyi összetapadt szőrtől szabadítottak meg egy kóbor si-cut a Missouri állambeli Kansas Cityben.

Hirdetés
Hirdetés

A nehezen mozgó “szőrkupacot” egy erdős terület szomszédságában vette észre egy helyi lakos, aki először azt sem tudta, hogy milyen állattal van dolga, mígnem a kutya egyszer csak kinyújtotta a nyelvét – derült ki a CNN videoriportjából.

A Kansas Cityben működő KC Pet Project állatmenhely munkatársainak köszönhetően aztán kiderült, hogy a szőrdzsungel egy 11 éves si-cut rejtett. A kutya 9 kilogrammot nyomott, amikor rátaláltak és alig tudott mozogni a hatalmas szőrfelesleg miatt, amelyet 2 óra alatt távolítottak el róla a szakemberek.

Az apró si-cu a Simon nevet kapta és a róla készült előtte/utána képekkel és videókkal azonnal belopta magát az internetezők szívébe. A menhely munkatársai szerint nem tudni, hogy a kutyát magára hagyták vagy elszökött a gazdájától és egyedül bolyongott hónapokon át, amíg ekkora bundát növesztett.

Simon bőre viszonylag jó állapotban van, a fogai azonban kezelésre szorulnak és gyakorlatilag újratanul járni is. A menhelyre már most rengeteg megkeresés érkezett Simon örökbefogadásával kapcsolatban.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük