Hirdetés
Hirdetés

Bulgária a szezon végéig feloldja az utazási korlátozásokat a román állampolgárok számára

Bulgária a szezon végéig feloldja az utazási korlátozásokat a román állampolgárok számára Külföld

A nyári szezon végéig a járványügyi helyzettől függetlenül csupán személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával utazhatnak Bulgáriába a román turisták, mivel a szomszédos országban megszüntették a romániaiakra vonatkozó korlátozásokat – derül ki a Travel Planner utazásszervező cég közleményéből, amelyet az Agerpres idéz.

Hirdetés
Hirdetés

“A bolgár kormány július 16-án a külföldiek beutazását érintő változásokat jelentette be. A jó hír az, hogy a szezon végéig a romániai turistáktól – a járványügyi helyzettől függetlenül – csak a személyi igazolványt vagy az útlevelet kérik el” – írja a Travel Planner.

A hivatalos rendelet szerint “azok az országok, amelyekkel a Bolgár Köztársaság kölcsönös megállapodást kötött a polgárok és a huzamos tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek, valamint családtagjaik szabad mozgásáról a másik országból való érkezésük után: Románia”. Amint a törvény szövege rámutat, Románia az egyetlen olyan ország, amely kivételt képez.

“Az utóbbi időben az emberek vonakodtak attól, hogy augusztus végére vagy szeptemberre foglaljanak nyaralást, a korlátozások esetleges bevezetése miatt. De most megszületett a bolgár hatóságok döntése a romániai turistákkal kapcsolatban, ami a legjobbkor jön, ezért úgy gondoljuk, hogy egészen a nyári szezon végéig  magas lesz az érdeklődés.

Augusztus 7-8-ig a bolgár tengerparton rendkívül magas a szálláshelyek lefoglaltsága, ezért a román turistáknak tudniuk kell, hogy nagyon nehéz szabad helyet találni. Azt ajánlom, hogy augusztus 10-15-e után foglaljanak, amikor kedvezőbb árak, akár 30%-os kedvezményt nyújtó akciók és kisebb foglaltság várható.

Különösen ajánlom a szeptembert, mert vonzó kedvezmények vannak, az időjárás nagyon jó, és tavaly szeptember 20-ig nagyon jól ment az értékesítés” – mondta Sebastian Constantinescu, a Travel Planner vezérigazgatója.

Az idézett forrás szerint 2021-ben a románok érdeklődése a bolgár tengerpart iránt legalább kétszeresére nőtt 2020 nyarához képest.

“Az idei évben jelentősen megnőtt a románok érdeklődése a bolgár tengerpart iránt, legalább 100 százalékkal a 2020-as nyári szezonhoz képest. Igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy Görögország a sárga listán van, Bulgária viszont a határátlépéskor nem kér többet a román turistáktól, mint az előző években” – tette hozzá Constantinescu.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások