Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az Európai Ügyészség jóváhagyta a Románia által delegált hat ügyész kinevezését

Az Európai Ügyészség jóváhagyta a Románia által delegált hat ügyész kinevezését Külföld

Az Európai Ügyészség (EPPO) szerdán jóváhagyta a Románia által a nemzetközi intézménybe delegált hat ügyész kinevezését, akiknek nevesítéséről az igazságügyi tárca döntött a január 29-én megszervezett kiválasztási eljárás nyomán.

Hirdetés
Hirdetés

“Románia az első országok között volt, amelyek támogatták az Európai Ügyészség megalapítását. Az EPPO-nak alapvető szerepe lesz az Európai Unió pénzügyi érdekeit potenciálisan fenyegető bűncselekmények felszámolásában” – tájékoztat közleményében az igazságügyi minisztérium.

Az EPPO a közeljövőben kezdi el tevékenységét.

Az igazságügyi minisztérium január 29-én jelentette be, hogy kiválasztott hat jelöltet, akit delegálna az Európai Ügyészségbe. A következő ügyészekről van szó: Dana-Manuela Ana, Camelia-Elena Grecu, Constantin Irina, Jean-Nicolae Uncheşelu, Dana-Cristina Bunea és Florin Bogdan Munteanu.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) volt főügyésze, Laura Codruţa Kövesi lett az EU által 2017 áprilisában létrehozott Európai Ügyészségnek. Ehhez a struktúrához nem kötelező csatlakozniuk az uniós tagországoknak. Jelenleg 22 ország – köztük Románia is – tagja az EPPO-nak.

Az EPPO feladata az Európai Unió költségvetését érintő bűncselekmények, például korrupció vagy határokon átnyúló csalások, vagy a 10 millió eurónál nagyobb kárt okozó áfacsalások kivizsgálása.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük