Hirdetés
Hirdetés

Amerikai orvos: „remélem életed utolsó pillanatai nem így fognak kinézni”

Amerikai orvos: „remélem életed utolsó pillanatai nem így fognak kinézni” Külföld

Egy amerikai intenzív terápiás orvos durva felvételt tett közzé közösségi oldalán, hogy meggyőzze az embereket a járványügyi szabályok betartásától. A doktor egy videót készített, amelyben bemutatja, mit lát egy koronavírusos beteg, mielőtt lélegeztetőgépre kapcsolnák, amiből nem biztos, hogy még egyszer felébred.

Hirdetés
Hirdetés

Ken Remy azután döntött úgy, hogy elkészíti a videót, miután egy újabb családot kellett értesítenie arról, hogy szerettük meghalt Covid-19-ben.

A felvétel megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

“Így néz ki, amikor 40-szer veszel levegőt percenként, a vér-oxigén szinted pedig jóval 80% alatt van. Így néz ki. Remélem, hogy életed utolsó pillanatai nem így fognak kinézni” – mondja az orvos a videóban egy laryngoszkópot és egy lélegeztető csövet tartva  a kezében, amelyeket a betegek intubálásakor használnak.

“Mert ez fogod látni az életed végén, ha nem kezdünk el maszkot viselni, amikor nyilvános helyre megyünk, ha nem tartjuk be a társadalmi távolságot, ha nem mosunk gyakran kezet. (…) Ez nagyon komoly. Könyörgöm, tartsátok be az egészségügyi előírásokat a koronavírus terjedésének lassítása érdekében, hogy ti és szeretteitek elkerülhessétek a megbetegedést” – zárja üzenetét az orvos.

Ken Remy a Saint Louis-i egyetemi kórházban már több mint ezer koronavírusos beteget kezelt, és közülük több mint százat intubált. Az utóbbi hetekben azonban jelentősen emelkedett az új esetek száma, és olyan sokan vesztették életüket, hogy a hullaház megtelt – mesélte a CNN megkeresésére a videó készítője.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük