Felhívás!

135 millió euróért kelt el a világ legdrágább autója

135 millió euróért kelt el a világ legdrágább autója Külföld

A Mercedes-Benz német autógyár 135 millió euróért (668 millió lejért) árverezte el a mindössze két példányban létező Mercedes-Benz 300 Uhlenhaut Coupé egyikét, így ez lett a világ legdrágább autója.

Az autógyár csütörtöki közleménye szerint az aukciót május 5-én tartották a konszern múzeumában, és az 1955-ben Rudolf Uhlenhaut főtervező által konstruált ritkaságot egy magángyűjtő vásárolta meg. A másik példány a gyár tulajdonában marad, és továbbra is a Mercedes-múzeumban lesz megtekinthető.

Az Uhlenhaut-coupék mérföldkövet jelentettek a sportkocsifejlesztésben, és fontos pillérei a Mercedes-márkának – hangsúlyozta Ola Källenius, a konszern elnöke.

Az autó bevételéből világméretű ösztöndíjprogramot (Mercedes-Benz Fund) finanszíroznak abból a célból, hogy új technológiák kifejlesztésére sarkalljanak egy újabb nemzedéket, főleg a dekarbonizálás és az erőforrások kímélése területén. Az alapból olyan diákokon segítenek, akik másként nem jutnának elegendő forráshoz tanulmányaikhoz – közölték.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. május 24., 11:10
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Magának nem mindegy,mert nekem az!
  Mit kell mindig a más tányérját nézni?Az örök irigység…úgy sem viszi magával Tiriac sem ,más sem.Voltairnek egy gondolata…
  Ne hidd ,hogy minden a pénz,mert oda jutsz
  hogy mindent csak a pénzért teszel.’