Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

1200 kilométert biciklizett egy 15 éves indiai lány, mozgássérült apjával a csomagtartón

1200 kilométert biciklizett egy 15 éves indiai lány, mozgássérült apjával a csomagtartón Külföld

Egy 15 éves indiai lány kényszerűségből 1200 kilométert kerékpározott úgy, hogy beteg apja mindeközben a csomagtartón ült egy táskával. A biciklin közel egy hetet töltöttek, a lány kitartása pedig lenyűgözte az indiai kerékpáros szövetséget is, és meghívták egy tesztre. 

Hirdetés
Hirdetés

Jyoti Kumari apja, Mohan Paswan Újdelhi egyik külvárosában, Gurugramban élt és dolgozott. Paswan az év elején balesetet szenvedett, emiatt nem tudott tovább dolgozni, és így albérletét sem tudta tovább fizetni. Párszor még sikerült hosszabbítás kiharcolnia, azt ígérte a főbérlőnek, ha munkát talál, akkor visszafizeti a tartozását. A koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozások miatt viszont nem volt esélye dolgozni, egy idő után már a gyógyszereire sem költött, csak hogy enni tudjon. A főbérlő türelme pedig elfogyott, kirakta Paswant a lakásból.

Ez akkor történt, amikor Jyoti éppen apjánál járt. A lány javasolta, hogy térjenek haza, a Bihar szövetségi államban lévő Dharbhangába, ami már a nepáli határ közelében van. A kijárási korlátozások miatt esélytelennek látták, hogy távolsági busszal vagy vonattal utazzanak, Paswan pedig sérülése miatt képtelen volt gyalogolni. A lánya javasolta, hogy akkor menjenek bringával. Az apja hitetlenkedett, nem hitte volna, hogy több száz kilométert megtehetnek így, de a maradék pénzükön végül szereztek egy biciklit, és azzal küzdötték le az 1200 kilométeres távolságot. Május 10-én indultak el, és május 16-án már otthon voltak. Naponta 160 kilométert tettek meg, egy rövid szakasztól eltekintve, amikor egy kamionos felvette őket, végig a bringán ültek. Általában benzinkutaknál aludtak, és sokszor idegenek által felajánlott adományokból éltek. Jelenleg egy, a településükhöz közeli kórház karanténjában tartózkodnak.

Az Indiai Kerékpáros Szövetség felfigyelt a lány teljesítményére. A jövő hónapban Kumari részt vehet a szövetség tesztjén, és ha jó mutatói lesznek, szerződést is kaphat az utánpótlás akadémiájuktól. A szövetség egyik vezetője, Omar Singh szerint az 1200 kilométeres út arra utal, hogy a nyolcadik lány erős, és kiváló a fizikai állóképessége.

(Index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások