Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Véget ért az Ars Hungarica

Sikernek könyvelhető el, hogy 40 kulturális programon több mint 3000 résztvevő volt jelen a november 11. és 20. között zajló Ars Hungarica kulturális fesztiválon Nagyszebenben, külön műsorokra került sor Vízaknán és Oltszakadáton is.

A legfőképpen a magyar közösség számára megrendezett összművészeti eseménysorozaton több mint 150 meghívott magyarországi és erdélyi vendég, művész és fellépő idén is a magas színvonalat és sokszínűséget biztosította. A rendezvények 12 helyszínen zajlottak, amelyeken sor került: koncertekre, klasszikus zenére, színházi előadásokra, néptáncra, könyvbemutatókra, kiállításmegnyitókra, a gyermekeknek pedig külön műsorokkal készültek a szervezők.

Olyan híres nevek előadásait nézhette meg a kultúrakedvelő közönség mint: Sárik Péter, Falusi Mariann, Luiza Zan, Herczku Ági és Nikola Parov, Tóth Viktor, Fejes Krisztina és Illés Eszter, a nagyszebeni származású Bajka Brigitta. Ugyanakkor fellépett a Kávészünet Zenekar, Five Live Acappella, a Haraszti Ádám Projekt, Tritonus Guitar Trio, Pora Zoli & Stone Hills, a Gioia Kamaraegyüttes, továbbá a Gyulai Várszínház vendégelőadását is megtekinthette a nagyérdemű. A rendezvénynek Kovászna megyei szereplői is voltak, fellépet a Háromszék Táncegyüttes, Demeter Lászlóval, Benkő Leventével és Szonda Szabolccsal könyvbemutatók alkalmával találkozhatott a nagyszebeni közönség.

„Megtisztelő volt azt tapasztalni, hogy a közönség szép számban vett részt az eseményeinken, reményeink szerint nem bánták meg, hiszen azt észleltük, hogy sokan távoztak boldog arccal az előadótermekből. Öröm számunkra, hogy együtt művelődtünk, szórakoztunk, együtt gazdagodtunk, újabb magyar kulturális gyöngyszemeket ismertünk meg” – fogalmazta meg Serfőző Levente, a fesztivál főszervezője.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük