Tizenketten jelentkeztek

Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa 2014-ben indította el a hallgatóiösztöndíj-programját, amelyre idén tizenketten jelentkeztek, kilenc alapképzésben, két mesterképzésben és egy doktori képzésben részt vevő hallgató. Tavaly első alkalommal a diákok egy konferencia keretében mutatták be dolgozataikat a nagyközönség előtt. Az ösztöndíj kiírói szeretnék, ha ez hagyománnyá válna, ezért az elkövetkező években minden ősszel sor kerül a bemutatókra.

A beérkezett címek alapján idén is izgalmas dolgozatokra számíthatunk. Placc, coffee and coworking című dolgozatában az egyik hallgató például egy sepsiszentgyörgyi belső tér dizájnjának kialakításáról ír, de van, aki az óvódások figyelemfejlesztését vizsgálja az egyensúly és koordináció fejlesztése által.

Az ösztöndíjra azok a 35 év alatti diákok pályázhattak, akik alap-, mesteri vagy doktori képzésben vesznek részt bárhol a világban, és a disszertációjuk előkészítésén dolgoznak ebben a tanévben. A sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkezők bármilyen témában kutathatnak. Azok a diákok, akik bármilyen más romániai településen rendelkeznek lakhellyel, kizárólag Sepsiszentgyörggyel kapcsolatos kutatásokra igényelhetnek ösztöndíjat.

Az ösztöndíj értéke havi 300 lej az alapképzésben résztvevő hallgatók számára, havi 500 lej a mesterképzésen résztvevő hallgatóknak, és havi 1000 lej a doktori képzésen résztvevő hallgatók számára. Az ösztöndíjak folyósításának időtartama 4 hónap.

Az alap- és mesteri képzésben részt vevők 2019. június 30-ig, a doktori képzésben részt vevők 2019. szeptember 30-ig kötelesek leadni a dolgozatukat nyomtatott és elektronikus formában egyaránt, 2019. november utolsó hétfőjén pedig egy konferenciakeretében kell bemutatniuk dolgozataikat. A hallgatói ösztöndíj pályázatait 2019. január 28-ig lehetett leadni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.