Felhívás!

Székely leszek

December 7-én a Székely Leszek 2021 Mozgalom elindult Sepsiszentgyörgyön, december 21-én pedig mozgalmunk gyűlése dönt a csíkszeredai alapszervezetünk elindításáról, és a mozgalom egy jogvédő kabinetet is indít. Várjuk tagok, támogatók, szimpatizánsok jelentkezését a közösségi oldalunkon.

Vannak, akik nem hiszik azt, hogy ebből a mozgalomból lesz valami, de kijelenthetjük, hogy rövid időn belül találkozhatnak velünk akár regionális pártként is a jövőben. A támadások jönnek folyamatosan, de már nem foglalkozunk ezekkel az emberekkel, akik féltik a pozíciójukat valamelyik más szervezetben vagy pártban. December 7-én a Székely Leszek 2021 Mozgalom tagjai és szimpatizánsai Sepsiszentgyörgyön számos, a székelységet érintő problémáról beszéltek. Ilyen például a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókért folytatott kezdeményezése, amit a mozgalom tagjai aláírtak, és január 1-től elkezdik a gyűjtést. Erről a fórumon Ferencz Csaba, az SZNT alelnöke beszélt.

Nagyon fontos volt a 2006-os ditrói székely nemzetgyűlés határozatának megvitatása, és szót ejtettünk egy esetleges székely nemzetgyűlés összehívásáról is. Az SZNT képviselője szerint nem szükséges székely nemzetgyűlést összehívni, még akkor sem, ha a ditrói határozata nem érvényesült. Beszéltünk Beke István és Szőcs Zoltán esetéről is.

A mozgalom azt javasolja, hogy az erdélyi magyar pártok és a székelységet képviselni kívánó civilek hozzanak létre egy pártok felett álló, ingyenes civil jogvédő hálózatot, ahol egységesen ki lehetne állni a bajban lévő nemzettársaink mellett. A Székely Leszek 2021 Mozgallom a fórumot sikeresnek tekintette annak ellenére, hogy kevesen vettek részt rajta, de úgy gondoljuk, elkezdődött egy jó párbeszéd a pártok és a civilek között, ami a székely nép ügyeiben hatalmas előrelépést jelenthet, ugyanis a legnagyobb probléma jelenleg is a megosztottság nemzetpolitikai kérdésekben.

A Székely Leszek 2021 Mozgalom sajtóosztálya

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.