Felhívás!

Egy új Közép-Európa víziója

A hétvége legjelentősebb politikai eseményét Kárpát-medencei szinten a 30 évvel ezelőtti temesvári népfelkelésre emlékező rendezvénysorozat keretében megtartott gála képezte, melyen a főszereplő, az egykori ellenálló segédlelkész, Tőkés László mellett részt vett és beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is.

Az a tény, hogy még a másik oldalhoz tartozó online hírportálok is tárgyilagosan számoltak be az eseményről (vagy sehogy), továbbá hogy a temesvári népfelkelésről szóló emléktörvényt egyhangúlag fogadta el a magyar parlament, azt jelzi, a magyar kollektív emlékezetben közös történelmünknek ezen mozzanatát konszenzus övezi. Ami örömteli, hiszen magyar és magyar közé a legmélyebb árkokat az eltérő múltértelmezés húzza, ami abból fakad, hogy az 1945-ös baloldali hatalomátvétel óta erősen tartja magát kulcsfontosságú történelmi eseményeknek idegen érdekű, magyartalan, nem ritkán kifejezetten magyarellenes értelmezési sémarendszere.

A temesvári gálaest fő szónokai, Tőkés László és Orbán Viktor a jövőbe tekintettek a múltra emlékezés mellett. Orbán Viktor egy olyan Közép-Európa vízióját fogalmazta meg, ahol a legjobb élni, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdünk a Nyugat-Európából ideáramló munkaerővel. Ugyanakkor jelezte azt is, Magyarország készen áll arra, hogy ezt a Közép-Európát a szomszédokkal karöltve építsék fel. Ez egyáltalán nem egy elrugaszkodott vízió. Ha sikerül megőrizni a migráció kérdésében a volt szocialista blokk országaiban a politikum akarategységét, akkor ez a régió lesz a keresztény fehér kultúra mentsvára. Már napjainkban is egyre többen telepednek le mifelénk, mert elegük van az iszlám bevándorlókból, s ez történelmi léptékben mérve igen rövid idő alatt tömegjelenség lesz.

Hacsak… Hacsak nem sikerül a nemzetközi háttérhatalomnak kormányra juttatni az egyes országok politikai elitjének általa irányított részét. Magyarországon az önkormányzati választásokon részsikert értek el, aminek következményeit már láthatjuk. Ez lesz az igazi tétje minden választásnak Közép- és Kelet-Európában: hogy a maga nemzetét és egyben a keresztény fehér kultúrát védő politikai erők győznek-e, vagy globalista fullajtárok, dróton rángatott bábuk, akik multikultúráról beszélnek, de távlatilag a mai Európa felszámolásával járó iszlám monokultúrának ágyaznak meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.