Pályázat a Vallásszabadság Emlékművének megvalósítására

A pályázat célja: a Tordai Országgyűlés 1568. január 13-án hozott vallásügyi ediktumának, a vallásszabadság törvénye kihirdetésének emléket állító köztéri alkotás elkészítése.

A képzőművészeti alkotás javasolt helyszíne a tordai római katolikus templom (Köztársaság tér 1. szám) déli homlokzatának nyugati térfelén található, magas fákkal beültetett, trapéz alakú zöldövezet. Az alkotás a vallásszabadság eszményét kell megjelenítse. Az emlékművel kapcsolatosan nincsenek formai és tartalmi kikötések, azonban előnyt élveznek a helyszín adottságait figyelembe vevő, nonfiguratív, érvényes kortárs művészeti nyelvezetnek megfelelő alkotások.

Az anyag szabadon választható, de előnyt élveznek a fémből (különös tekintettel a bronzra és az acélra), illetve a kőből (különös tekintettel a homokkőre és márványra) készült alkotások. Az alkotás mérete 2–4 méter lehet. Az alkotás tervének az elkészítése és kivitelezése céljából a Magyar Unitárius Egyház nyílt pályázatot hirdet. A kivitelezésre kerülő pályamű kiválasztása két lépésben történik. A beérkezett pályaművek esetén a legjobb három közül kerül kiválasztásra a kivitelezendő alkotás.

A pályamunkák benyújtásának határideje: július 31. A pályamunkákat személyesen a Magyar Unitárius Egyház székhelyén – Kolozsvár, 1989. december 21. utca 9. szám, vagy postai úton: levelezési cím: 400105 Kolozsvár / Cluj-Napoca, postafiók 24., Románia lehet benyújtani. Eredményhirdetés és a nyertes pályamunkák bemutatásának várható időpontja: augusztus 15. A pályázattal kapcsolatos további részletes információk Bálint Róbert Zoltán előadó-tanácsostól kérhetők a fohatosagihivatal@unitarius.org elektronikus postacímen vagy a +40.264.593.236-os, illetve a +40.747.087.901-es telefonszámokon.

 (A Magyar Unitárius Egyház közleményéből)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.