Felhívás!

Közlemények

Facsemeték a jövőért

A napokban – a nehézségek ellenére, de szükségszerűen – két fontos programot bonyolít a Háromszéki Közösségi Alapítvány. A Napkapu program keretében múlt szombaton 1500 csemetét ültettünk el az őrkői bánya mellett. A sajnálatos helyzetre való tekintettel, valamint a beindult vegetáció miatt a Napkapu programban tervezett erdőültetést sürgősségi eljárással kell megoldanunk ezen a héten, az eredetileg tervezett áprilisi hónap helyett. A hivatalosságokkal egyeztetve, a diákok programszerű bevonása nem engedélyezett, így hivatásos ültetőkre kell bíznunk az összesen 5000 db csemete elültetését. A csemetéket már korábban megrendeltük, így nincs lehetőség arra, hogy későbbi időre halasszuk az akciót. A felkészítőkön résztvevő diákoknak mindenképpen lesz bekapcsolódási lehetőség az elültetett csemeték gondozásába, valamint a minden évre tervezett további ültetéseknél is számítunk rájuk.

A csemeték a gelencei csemetekertből származnak. Védelmükre vadkamerát szerelünk fel (a Vadon Egyesület ajándéka), és figyelmeztető táblákat helyezünk ki (MultiNr támogatása).

HKA-közlemény

 

Ösztöndíj-támogatás

Megvannak a hivatalos eredmények az Ady Endre ösztöndíj-támogatással kapcsolatban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékesei hivatalos átiratban közölték a nyertesek névsorát, amelyet a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács oldalán közzé is tettünk (www.tehetsegpont.ro). Az elkövetkező időszakban a szerződéskötésekre kerül sor. Az intézkedésekre való tekintettel minden folyamat online zajlik, az érintettek levélben kapják meg a szerződést, amelyet kitöltve és aláírva, szkennelt formában kell az SZTT címére elküldeni: sztt@tehetsegpont.ro. A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban kérjük, hívják a 0744.616.449-es telefonszámot (SZTT-iroda).

(SZTT-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.