Hirdetés
Hirdetés

Közel 8 ezer euró gyűlt össze

Lejárt a Gyulafehérvári Caritasnak a tavalyi év során meghirdetett Támogasd egy éhes gyermek meleg ebédjét! adománygyűjtő kampánya. A SMS-en keresztül történő adakozás során, a 3790 telefonos üzenetnek köszönhetően összesen 7580 euró gyűlt össze a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére.

A Gyulafehérvári Caritas szakemberei az egyházmegye területén az összesen 19, többnyire vidéken lévő nappali foglalkoztató központjaiban 700 gyermeknek segítenek a házi feladatok elvégzésében, továbbá képességeket és életkészségeket fejlesztenek, hogy kialakuljon bennük egy kiegyensúlyozott, egészséges és rendszerezett életvitel.

A romániai törvénykezés értelmében a nappali központok csak annyi gyereket foglalkoztathatnak, ahánynak étkezést is tudnak biztosítani, nem annyi gyereknek, ahányan rászorulnak. Annak érdekében, hogy a gyerekeknek esélyük legyen egy jobb jövőre, egy méltóságteljes életre, oktatásra, egészséges és elegendő táplálékra van szükségük. Az éhes gyermek nem tud a tanulásra összpontosítani. Egy meleg ebéd, azaz egy kétfogásos étel ára naponta megközelíti a tíz lejt gyermekenként, azonban az állami támogatás és az önkormányzatoktól érkező összegek nem fedezik teljesen az étkeztetés költségét.

Azok az adakozók, akik SMS-t küldtek a 8840-es számra, 2 eurót adományoztak, ezzel kifizetve egy gyermek egy napi meleg ebédjét.

A közösség összefogásának eredményeként, a beérkezett összegből 400, a Gyulafehérvári Caritas nappali foglalkoztató központjaiba járó hátrányos helyzetű gyermek 10 napon keresztül kaphat majd egy meleg ebédet. Az ő nevükben is köszönjük az adományokat!

Hubbes Kinga régiós koordinátor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük