Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kapcsolatépítő képzési hétvégék

Játék a világ! – újabb élménydús hétvégét tölthettek együtt a Mathias Corvinus Collegium(MCC) középiskolás diákjai november elején. A KP szombatként ismert hétvégi képzés ezúttal különleges alkalom volt, hiszen kárpátaljai és Békés megyei diákokat fogadott Kolozsváron az erdélyi csapat.

A havonta megrendezett képzési hétvégéken tudományos, ismeretterjesztő előadások, gyakorlati képzések, izgalmas workshopok várják a diákokat. Ezúttal a játékok tematikájára épült az együttlét: a résztvevők körüljárták a játék fogalmának fejlődését, szó volt a játszás fontosságáról, valamint mai alakulásáról. A november 4–5-i találkozón 102 fiatal (45 erdélyi, 32 beregszászi és 25 békéscsabai diák) vett részt. A hétvége kiváló alkalom volt az ismerkedésre, kapcsolatépítésre is, hiszen a szakmai programok mellett a közös időtöltés, városnézés, a helyi MCC-s közösség megismerése is része volt a programnak.

A pénteki érkezés után bemelegítésként ismerkedés és csapatépítő játékok várták a diákokat, szombaton pedig több előadás és képzés töltötte ki a napot. A szombati programot Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója, valamint Várnai Szabolcs konzul köszöntője nyitotta meg. „Egyedi alkalom volt, hogy az MCC névadójának, Mátyás királynak a szülővárosában három régió diákjai találkozhattak” – mondta el Talpas Botond a képzésről.

Erdélyben 2013-ban indult el a program, jelenleg 1356 diákot mozgat meg.

(MCC-közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük