Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Futásból jeles

Vasárnap Brassóban rendezték meg a November 15. utcai futóverseny 33. kiírását, amely első alkalommal felnőtt, U23-as és U20-as korosztályban – egyéniben és csapatban – országos bajnokság is volt. Az 5 kilométeres viadalra benevezett a Sepsi ISK fiúcsapata – Nádudvary Dávid, Jánó András, Józsa Koppány Tibor, Alexandru Gheorghe Pop – is, amely a 20 év alattiak korcsoportjában a harmadik helyen végzett. Korosztályukban a sepsiszentgyörgyiek közül Nádudvary a negyedik (16:07.6 perc), Jánó a kilencedik (17:09.3 perc), Józsa a tizedik (17:58.6 perc) és Pop a tizenhatodik (22:51.3) idővel teljesítette a távot. Eredmény (U20): 1. Kolozsvári Sportprogramos Líceum, 2. Radóci ISK, 3. Sepsi ISK.

A Gáll Lajos Futókör részéről Csutak Tamás is indult a futóversenyen, aki 19:01.1 perces idővel megnyerte a viadal 61–64 éves korcsoportját.

Ismét Székelyföld a célpont!

Alexandru Nistor, a Román Jégkorong-szövetség (FRH) főtitkára enyhén szólva is nehezményezi azt, hogy Székelyföldön újabb négy fedett műjégpálya építésére kaptak idén engedély, az országban máshol egyre sem.

A főtitkár Novák Károly Eduárd sportminisztert és az őt tisztségébe jelölő magyar érdekvédelmi szövetséget támadja. „Ez a miniszter úr, akinek a neve most eszembe sem jut, mindig azt mondja nekünk, hogy a romániai jégkorong központja Székelyföldön van. Téves állítás, ott jégpályák vannak, a romániai jégkorong történetét pedig meg lehet vizsgálni… Ha önök az RMDSZ által elérték azt, hogy négy műjégpálya épüljön, és az a céljuk, hogy a romániai jégkorong fejlődését szolgálják, hát gyerünk, osszuk el a jégpályákat az ország területén”, mondotta Alexandru Nistor, majd rámutatott, hogy Moldva és Bukovina is sok jó jégkorongozót adott Romániának. A főtitkár azt is felrótta, nem elég, hogy a román kormány jóvoltából és a romániai fejlesztési alapokból jégpályák épülnek Székelyföldön, a magyar állam is épített jégpályákat, és számos székelyföldi fiatal magyar válogatottakban folytatja jégkorongozói pályafutását.

Az újabb „jégdobálásról” a gsp.ro hírportál számolt be bővebben, és több helyen is használja a Székelyföld régióelnevezést. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük