Felhívás!

Holnap kezdődik az EMPTY Fesztivál

A kétnapos rendezvény a gyerekek számára ingyenes, a családbarát programok és előadások mellett a szervezők hajnalig tartó bulit ígérnek.

 A hétvégén Július 6-7 közt zajlik Kovászna Megyében, Fortyogófürdőn az EMPTY Fesztivál ahol, a bulik mellett különböző témájú előadásokkal is várják a résztvevőket. A rendezvényen családi programok is lesznek, a gyermekeket kézműves foglalkozáson vehetnek részt, emellett pedig a rendezvényen szerzett jegyeket beválthatják trambulinos és vízi játékokra. A gyerekeknek a belépés ingyenes.  

A fortyogófürdői EMPTY fesztivál szombaton reggel 10 órakor kezdődik sportversenyekkel, majd utána családi programokkal, és előadás sorozattal folytatódik.  

Brassai Hunor, a MINTA elnöke a proaktív problémakezelésről tart előadást, amely során a közösséget és az ifjúságot érintő helyi problémák rendhagyó megoldásának technikáiról, azok sajátos megközelítéséről fog beszélni. Ennek egyik lényegi pontja az “out of the box” gondolkodás, amely során több aspektusból, kell megvizsgálni a problémát, hogy azt a közösség számára minél érdekesebben, az eddigi gyakorlattól eltérően innovatívabban lehessen megoldani.

Béres Norbert arról beszél, hogy miként lehet és hogyan érdemes fiatalként úgy a közösség szolgálatába állni, hogy konstruktív tevékenység mellett egyénileg is ki lehessen használni ennek minden idejét.  Az Ő gyakorlati tapasztalatain keresztül a résztvevők megismerhetik az ifjúsági szervezeteken belüli tevékenység előnyeit és lehetőségeit.  

Generációk, Hidak? Melyek a fiatal generáció és a szüleik nemzedéke közt kialakult generációs szakadék fő okai, és hogy lehet ezeket áthidalni? Miért facebookoznak sokat “ezek a mai fiatalok”, hogyan lehet kezelni ezt a jelenséget, és milyen köteléket alakíthat ki a szülő a gyerekével egy harmonikusabb családi viszony érdekében? Ezekről a kérdésekről Kászoni Attila és Sütő Mária Rita, az asociatia PRO PECTUS egyesület tagjai fognak beszélni.  

A fesztiválon a Kézdivásárhleyi Gyüjtemények Háza, Kézdivásárhely történelmét, értekeit mutatja be, amely már több mint 20 éve gyűjti a város értékeit és örökségét bemutató tárgyakat. Mit mesélnek ezek a tárgyak, és mit tanulhatunk belőlük? Erről Beke Ernő, a A Kézdivásárhleyi Gyüjtemények Háza munkatársa tart előadást.  

Kolcza István az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, vállalkozó arról beszél a résztvevőknek, hogy a fiatalok helyben maradása és felelősségvállalása jegyében miért érdemes a szülőföldön vállalkozni, és melyek egy  vállalkozás sikerének alapvető szabályai.  

Az EMPTY fesztiválon vloggerek is lesznek, akik a videó blog szerkesztéséről árulnak el szakmai titkokat. Az interaktív előadás során arra is adnak tippeket, hogy hogyan érdemes videó blogot indítani és hogy lehet megtartani a vlog követőit.   

A szervezők arról is tájékoztatnak, hogy a szombati Dj Shine helyett Dj Trevor fog zenélni, akit a magyarországi lemezlovas, Drop The Cheese vált. Az EMPTY Fesztivál részletes programja a csatolmányban található.

(Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.