Felhívás!

Az ökoturizmus jövője

Június 21-én a zabolai Mikes birtokon zajlott az Advantage Austria ügynökség, Ausztria bukaresti követsége és a Romániai Ökoturisztikai Egyesület szervezésében az Ökoturizmus jövője című konferencia.

Az eseményen sok neves előadó mellett részt vett őexcellenciája Adelheid Folie, Ausztria bukaresti nagykövetasszonya, valamint őexcellenciája Emil Hurezeanu Románia bécsi nagykövete.

A konferencia helyszíne nem volt véletlenszerű. Hiszen a zabolai Mikes birtoknak komoly programja van annak érdekében, hogy ökoturisztikai desztinációvá váljon. Nemcsak, hogy a Zabola Estate-en, a történelemre támaszkodó butik hotelben, minimalizálják a nem újrahasznosítható anyagok használatát, de biokertészetet is működtetnek. Az idegenforgalmi vállalkozáshoz, szociális és kulturális vonásokat taglaló alapítvány is társul, valamint három éve működik a Conservation Transylvania névre keresztelt természetvédelmi program is. Amíg a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány néptánctábort, anyanyelvmegőrző programot és közjót szolgáló projekteket szervez, addig a Conservation Transylvania élőhely megőrző programon, vizes terület rehabilitáción és őserdő fenntartásán fáradozik. Zabolának sikerült olyan partnereket szereznie, mint a Rainforest Connection (intelligens erdőőr-program), Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Transilvania Tudományegyetem (kutatási programok), vagy Máté Bence világhírű természetfotós (vadfotózás).

Az esemény zárópaneljében részt vett a Romániai Hotelipari Szövetség elnöke, Călin Ilie, valamint Alina Szász, Brassó megyemenedzsere, aki előrelépésekről számolt be az Olt mentén kialakítandó kerékpáros, kajakos útról, amiben Kovászna megye is érdekelt. Talán ez az attrakciófejlesztés lehet a következő kistérségi kapcsolódási pont.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.