Felhívás!

Vakációra mennek a kicsik, de hová?

Vakációra mennek a kicsik, de hová? Kovászna megye

Vakációt kapnak jövő héten az óvodások és kisiskolások, de az őszi szünet sok szülőnek gondot okoz.

Az elemi osztályok tanulói és az óvodások vakációt kapnak az október 26-a és november 3-a közötti héten. Ez azonban sok szülőnek okoz fejtörést, hiszen dolgozniuk kell, ezek a gyerekek pedig túl kicsik még ahhoz, hogy egyedül maradjanak otthon.

Az óvodások esetében könnyebb a megoldás, mert az óvodák nem zárnak be – mondta Lőrinczi Réka óvónő, viszont a legtöbb helyen rövidített programmal, azaz csak délig fogadják a gyerekeket.

Ambrus Erika két kisgyerek édesanyja, egyik óvodás, a másik pedig második osztályos. Ők, és a hozzájuk hasonló családok nehéz helyzetben vannak, mert nincs, aki vigyázzon a gyerekekre. Az édesanya elmondta, a nagyszülőkre nem számíthatnak, ugyanis még ők is dolgoznak, így kénytelenek fizetni valakinek, aki felügyeli a gyerekeket. Ilyenkor táborok sincsenek, így valakinek otthon kell maradni a gyerekekkel. Egy hétre bébiszittert is nehéz találni, így maradnak a játszóházas megoldások – mondta az édesanya.

Sepsiszentgyörgyön két játszóházban is hirdettek vakációs műhelyt (képünk), ezek a programok óvodás és kisiskolás gyerekeknek egyaránt szólnak. A program délig vagy délutánig tart, a gyerekek tízórait, ebédet, gyümölcsöt kapnak, majd játszanak, tanulnak, míg a szülők értük nem mennek. Ezek a vakációs napok azonban fizetősek, egy nap 30 és 60 lej között van, attól függően, hogy melyik napirendet választják a szülők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 25., 22:09
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Az óvoda, iskola gyerekmegőrző lett?!😁 Az előbbi komentekben még az okítókat szidják és szeretnék ha a gyerek 9re járna és már délben otthon lenne, a házit a suliban oldja meg,stb! Ha így megy tovább a “Z” generáció a HunoR szavazóbari tábora lesz!😣