Felhívás!

Uniós pályázatból bővítik a sürgősségi ellátást

Uniós pályázatból bővítik  a sürgősségi ellátást Kovászna megye

Miután költségvetés nincs, de valahogy működtetni kell a közintézményeket, és biztosítani kell a pénzügyi folytonosságot, rendkívüli ülést hívtak össze tegnap a megyei tanácsnál. A 23 megjelent tanácsos előbb bizottsági ülést tartott, hogy elfogadhassa a napirenden szereplő határozatokat.

A tanács megszavazta a helyi költségvetés működési és fejlesztési részhiányának az előző évek többletből való végleges lefödésének jóváhagyását a 2018-as évre, és határozott arról is, hogy a 2019-es költségvetési év működési és fejlesztési részeinek ideiglenes kasszahiányát a helyi költségvetés előző évek többletének felhasználásával fedezzék.

Döntöttek arról is, hogy a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi részlegét bővítik.

„Ez egy rendkívül fontos kórházfejlesztéshez kapcsolódó határozat, amellyel közel háromszor akkora felületűre bővítjük a sürgősséget, mint most, és különválasztjuk a felnőtt- és gyerekfogadó részleget – mondta el Tamás Sándor. A megyetanácselnök hozzátette: a háziorvoshiány a sürgősségen csapódik le, az ott dolgozó szakemberek véleménye szerint az esetek nagyjából fele megoldható lenne a háziorvosok szintjén, ha lennének megfelelő számban.

Fazakas Péter néppártos tanácsos felvetésére, miszerint „hiába nő az orvosok fizetése, és javul a kórház felszereltsége, ha a hozzáállás nem változik”, és itt a tüdőröntgenen tapasztalható „tarthatatlan állapotokra” utalt, Tamás Sándor elmondta: tervben van egy teljesen új tüdőkórház építése, amelynek kulcsszámait már előterjesztették, és remélik, hogy belefoglaltatnak a 2019-es költségvetésbe. „Amennyiben nem adnak állami pénzt rá, saját erőből fogjuk megépíteni” – mondta Tamás Sándor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.