Felhívás!

Tizenketten az intenzíven

Tizenketten az intenzíven Kovászna megye

Csak súlyos állapotú koronavírusos betegek vannak a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. Kevesen kaptak oltást közülük.

Jelenleg három fertőzésgyanús és 56 Covid19 diagnózissal kezelt beteg fekszik a megyei sürgősségi kórházban – tájékoztat a vezetőség. A Covid fertőző osztályon 40 személyt ápolnak, köztük egy gyereket. A betegek közül mindössze 4 páciens kapta meg korábban a Covid19 elleni védőoltást, 98%-uk súlyos állapotban van. A Covid sebészeti osztályon négy személy van ellátás alatt: egy beteg az érsebészeten, egy az urológia osztályon, egy az általános sebészeten és egy édesanya a szülészet-nőgyógyászaton.

Intenzív terápiás ellátásra 12 Covid19-cel kezelt beteg szorul, akiknek az állapota kritikus, hármukat intubálni kellett. Az intenzív terápián kezelt páciensek közül senki nem kapta meg a Covid19 elleni védőoltást. A november 10. és november 17. közötti időszakban 33 olyan páciens hagyta el a kórházat, akiket Covid19-cel kezeltek, 19 haláleset (51–85 évesek) történt, amelyek összeköthetők az új koronavírussal való fertőzéssel, 17 Kovászna megyei és 2 Brassó megyei páciens hunyt el. Közülük ketten voltak beoltva. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.