Felhívás!

Sikerre predesztinálva

Sikerre predesztinálva Kovászna megye

A fiatalok nézzenek a naptárra, és lássák: közeleg már a SIC Feszt, az első a háromszéki fesztiválszezonban. Mint tavaly, a jól bevált helyszínen, az árkosi Szentkereszty-kastély udvarán lesz megtartva. A csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón megtudtuk, az elővételben megvehető bérletek mind egy szálig elfogytak.

A szervezők célja változatlan: minőségi időtöltést nyújtani elérhető áron, nem csupán a szórakoztatásra szorítkozva, hanem a személyi és szakmai fejlesztésre is figyelve. Ettől vagyunk mások – mondta Kelemen Szilárd, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke. Már kezdettől szabadegyetemként határozták meg a rendezvényt, amelyből aztán 2014-ben igazi fesztivállá nőtte ki magát a SIC Feszt. A fejtágító jellegű előadásokra a HÁRIT-sátorban kerül sor, ahova az ifjúsági szervezetek képviselőit, vezetőit várják, a Start­Up HUB sátorban a gazdasági kérdések, a kihívások és lehetőségek lesznek terítéken, míg a Team sátorban a fellépő előadókkal találkozhatnak, beszélgethetnek és fotózkodhatnak a rajongók. Nem maradhat ki a családi nap sem a programból, augusztus 13-án ide várják a „legtökéletesebb köteléket” felvállaló fiatalokat, a harminc fölöttieket, hogy minőségi időt tölthessenek együtt.

Oltean Csongor MIÉRT-elnök elmondta, idén 20 éves a szervezet, és bár szerettek volna egy nagyot dobbantani, lemondtak egy külön esemény megszervezéséről. Az Erdély dala versenybe azonban 10-éig még várják a jelentkezőket (nem kizárt a határidő meghosszabbítása sem), mert céljuk a fellépőket minden lehetséges alkalommal, minden fesztiválon megmutatni, ez nagy lehetőség nekik.

Antal Balázs tavaly óta főszervezője a SIC Fesztnek. Büszkén újságolta, a 49–129 lej közötti áron értékesített 600 bérlet elővételben elfogyott, napi jegyeket most még a kedvezményes 30 lejes áron lehet beszerezni, a helyszínen már 40 lej lesz. Megváltozott a fesztivál arculata, trendibb, fantáziadúsabb lett, és örömre okot adó tény, hogy megduplázták az előadók számát: 13 magyarországi előadó és 6 helyi zenekar fog fellépni, valamint 17 lemezlovas. Számukra versenyt is hirdettek, a 40 jelentkezőből a folyamatban levő zsűrizés után négynek biztosítanak lehetőséget a közönség előtt bizonyítani. A szervezésbe bekapcsolódni óhajtó önkéntesek is várakozáson felüli számban jelentkeztek, a 250 fiatalból végül 150-en büszkélkedhetnek e minőséggel.

Grüman Róbert egyik alapítója az ifjúsági fesztiválnak, azóta rendületlenül szervezi, támogatja azt. Idén a gazdasági lehetőségekre szeretné irányítani a figyelmet a Start­Up HUB sátorban, ugyanis azt tapasztalta, nagy az érdeklődés a fiatalokban a gazdasági kérdések iránt. Ugyanakkor az árkosi kastélyra is szeretnék felhívni a rendezvényszervezők figyelmét – ez már részben tavaly sikerült –, illetve munkával és minden jegy, bérlet árából egy euróval járultak hozzá ahhoz, hogy amennyire lehet, rendeződjön a kastély környéke (amelybe komolyabban még nem lehet befektetni, mivel per alatt áll). Gróf Jankovich Bésán Elemér kastélytulajdonos szívességét így is nagyra értékelik.

Tavaly nem volt rá lehetőség, de idén sátorozókat is fogadnak a fesztiválra, számukra a helyi kultúrház udvarán találtak helyet.

A fesztivál Facebook- és Instagram-oldalán hamarosan a részletes programot is közzéteszik a szervezők. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. augusztus 7., 14:08
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hol elsz csavokam, hogy alulrol jovo kezdemenyezesnek nevezed?
  A Facebook oldalukrol pont letoroltek azt a hozzaszolast, amikor valaki nevvel megirta, hogy pont, hogy nem alulrol jovo kezdemenyezes, hanem az onkenyes szorakozasukat, gazdagodasukat, dorbezolasukat szolgalja.
  Lereszegedve vezetve kitudja hanyadjara egyszercsak elkapja a rendor, lemond a masik es idenre mar ismet ott a szervezok kozott.
  Milyen elorelepes ez a rendezveny a fiataloknak? Ezek ha nem kepesek felelossegteljesen viselkedni, csak dumalnak egyfolytaban, az ilyen tivornyazasok szervezese csak a fiatalokat zulleszti.
  Amelyik fiatal kicsit komolyabban gondolkozik az elkeruli az ilyeneket messzirol, ha van ismeretsege talan ehberert itthon tud maradni, a java meg kulfoldre kell menjen, mert akik a fiatalsagot kellene kepviseljek azok inkabb szetzullesztik a maradek fiatalt!