Hirdetés
Hirdetés

Segítsünk a tűzkárosultaknak!

Segítsünk a tűzkárosultaknak! Kovászna megye

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, november 6-án, szombaton este tűz pusztított Nagyajtán a 84-es házszám alatt, Szőcs Árpád asztalosműhelyében. A gyors közbeavatkozásnak köszönhetően, bár a tűz igen heves lefolyású volt, a műhely mellett levő családi házat szerencsére nem érte kár. Az asztalosműhely azonban, a benne levő gépekkel együtt, teljesen tönkrement: így nemcsak a Szőcs család maradt megélhetés nélkül, hanem az itt dolgozó további öt alkalmazott családja is.

Hirdetés
Hirdetés

„Nagy a kár, ezért szeretnénk a családon minél hamarabb és minél hatékonyabban segíteni” – hangzott el azon a megbeszélésen, melyre kedden került sor a nagyajtai polgármesteri hivatalnál, s melyen a kárvallott Szőcs Árpád és felesége, Erzsébet mellett Bihari Edömér polgármester, Barabás András alpolgármester, Fekete Levente helybéli unitárius lelkész, Mihály János közbirtokossági elnök, valamint a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki önkéntesei, Demeter Zoltán, Pájer György és Kovács Mózes vettek részt.

Mindannyian egyetértettek abban, hogy a családnak segítségre van szüksége, ennek érdekében november 29-től kezdődően indulna adománygyűjtés Erdővidéken, melynek lebonyolítását – a korábbi segélyezésekhez hasonlóan– , a Gondviselés Segélyszervezet vállalta fel, a részleteket, hogy egyes falvakban kik fogják a gyűjtést elvégezni, később pontosítják – hangsúlyozta Demeter Zoltán.
Addig is a nagyajtai közbirtokosság és a nagyajtai hAjtás Ifjúsági Egyesület már lépett, és segítettek.

Mihály János, a nagyajtai közbirtokosság elnöke elmondta, hogy a közbirtokosság kevéske fenyőerdejéből már a múlt hét elején lehoztak 18 köbméter építőanyagot körülbelül 4700 lej értékben, amit a károsult családnak adományoztak. Ez a fa már ki is van vágva, és fel is van téve az újba tett műhelytetőre, melynek most a cserepezése következik. A kedvező időt kihasználva egyébként jó ütemben folyik az újjáépítés a műhelynél, a károsultak elmondták, hogy naponta 20–25 ember segítkezik a helyreállításban. A nagyajtai ifjak – Barabás Roland, Gyerő Olivér, Bilibók Edward, Kertész Brigitta, Szebeni Zoltán – már összegyűjtöttek 7000 lejnyi adományt a faluból, már csak egyetlenegy utca lejárása van hátra – tudtuk meg Szebeni Zoltántól.

Szőcs Árpád elmondta, a műhelyben keletkezett kár mintegy százezer euróra tehető, tönkrementek sajnos az asztalosgépei is, így leállt a havi mintegy 20–25000 euró értéket kitevő termelésük is. Ezért pénzadomány mellett, ha valaki esetleg asztalosgépekkel tudna segíteni, kérik, hívja őt telefonon egyeztetés végett: 0743.900.828 a száma. Hasonlóképpen, ha van olyan erdővidéki személy, aki felvállalná az adománygyűjtést valamelyik településen, jelezze azt Demeter Zoltánnak: 0746.089.140. Számítanak segítségükre!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások