Felhívás!

Online fogadja a kéréseket az APIA

Online fogadja a kéréseket az APIA Kovászna megye

Hétfőtől ismét dolgozik a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA). A hivatal áttért az online rendszerre. A Kovászna megyei kirendeltség képviselői szerint tennivalójuk csak azoknak lesz, akiknek valamilyen változás állt be helyzetükben a tavalyi állapothoz képest.

Az országos APIA közleménye szerint a kirendeltségek elektronikus úton fogadják a dokumentumokat. György Ervin szerint a helyzet „még ennél is egyszerűbb”. Az APIA háromszéki fiókjának igazgató-helyettese azt mondja: akinek nem változott a helyzete a tavalyhoz képest, annak gyakorlatilag semmit sem kell tennie.

– Minden gazdát felhívunk telefonon, és akinek nem változott a helyzete, azoknak tavalyi dokumentumait vesszük kiindulási alapnak. Akinek változott valami, azokkal egyénenként megbeszéljük, hogy mit és milyen formában juttassanak el hozzánk – magyarázta.

György Ervin szerint a gazdalajstrom-kivonat kérdésére a kormány azt a megoldást találta, hogy a prefektúrák közreműködésével a polgármesteri hivatalok a teljes vonatkozó adatbázist küldjék el az APIA-hoz, hogy ne kelljen minden gazdának kivennie és csatolnia a dokumentációjához. 

Az APIA március 16-án függesztette fel az ügyfélfogadást a koronavírus-járvány miatt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.