Felhívás!

Mérgezések, hőgutaveszély

Igyártó Nándor háromszéki önkéntes állatmentő lapunknak elmesélte, hogy a hőség idején egyesek felelőtlensége miatt kutyák, macskák kerülnek életveszélybe, mi több, el is pusztulnak.

Igyártó rámutatott, hogy nemrég Hargita megyéből kértek tőle segítséget egy olyan kutya miatt, amelyiknek hosszú ideje nem adtak vizet, szenvedett. Az állatmentő ennek tükrében egy másik „jelenségre” is rámutatott, amikor is a gazdák bevásárlóközpontok parkolóiban hagyják ebeiket az átforrósodott járgányokban.

– Legutóbb a sepsiszentgyörgyi Value Centre parkolójában történt egy hihetetlen incidens, egy eb életveszélybe került a felhevült gépkocsiban. Tanácsomra a segélykérők riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon a hatóságokat is, ám meglepetésükre, a kiérkező egyenruhások, csendőrök elmondták, hogy nem törhetik be az ablakot. Az engem riasztó hölgy a bevásárlóközponttal is iparkodott egyeztetni, hogy a rendszámot mondják be, hátha hamarabb kijön a gazda… sikertelenül. Végül a gazda kávézgatva érkezett meg, és még ő volt felháborodva, azt állította, hogy azért zaklatják, mert nem székelyföldi a rendszámtáblája, és diszkriminációval vádolt. Szinte a feljelentő hölgy lett a hibás – panaszolta el az állatmentő.

Tőle tudtuk meg, hogy a kóbor állatok itatása is veszélyes lehet egyesek gonoszsága miatt, hiszen az állatok odaszoknak az edényekhez, ezekbe pedig könnyen lehet mérget tenni. A megyeszékhelyi Szemerja negyedben számos macskát megmérgeznek – állítja az állatmentő.

– Vigyázni kell a jóindulatú itatással, hiszen a Szemerja negyedben számtalan macskát (kóbor és gazdás állatot is) megmérgeznek, folyamatosan zajlik ez a gaztevés. Sokan jelzik közösségi oldalon, illetve nekem is, hogy rövid periódus alatt eltűnnek a macskák – avatott be Igyártó. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.