Felhívás!

Nem vész el, csak átalakul a sportbázis

Nem vész el, csak átalakul a sportbázis Kovászna megye

A városi tanács felhatalmazásával kormányhatározatért jár közben a sepsiszentgyörgyi önkormányzat azért, hogy a Bánki Donát utcai (a központi piac melletti) sportbázist felszámolhassa, illetve rendeltetését megváltoztassa.

A főleg teniszpályákból és a kiszolgáló épületekből álló, 4470 m2 összfelületű sportbázist az Ifjúsági és Sportminisztériumtól tavaly vette át a város, hogy megvalósíthassa a piac környékének teljes átrendezését, illetve új sportbázis, emeletes parkolóház, inkubátorház, tömbházak építését abban a zónában. Az előbbi kettő tulajdonképpen egy épületben kapna helyet, ugyanis az emeletes parkoló 2200 négyzetméteres tetején két új teqball-, valamint 800 m2-es futballpályát és erőtermeket alakítanának ki, az épületben pedig az ezekhez tartozó irodákat, öltözőket, mosdókat. Itt megfelelő körülmények között működhetne az Ifjúsági és Sportigazgatóság adminisztrációja is.

A város az említetteken kívül azzal is indokolja az intézkedés időszerűségét, hogy a megszüntetett sportbázis helyett újabb lehetőségeket teremtett a sportolásra, a Sepsi Aréna építése is ezt bizonyítja, mellette pedig négy új teniszpályát létesített, kettőt közülük sátortető alatt, így meghosszabbítva a játékszezont. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.