Felhívás!

RÖVIDEN

Betintázott Rontó Pál
A hétvégén az egyenruhások éjfél után eredtek egy furcsa cikkcakkokban közlekedő személygépkocsi nyomába a megyeszékhelyen, aminek két parkoló személygépkocsi, egy kerítés, egy villanyoszlop meg egy kapu látta a kárát. A később ittasnak bizonyult sofőr ugyanis menekülőre fogta a dolgot, de a Csíki utcába való betérés nem volt teljesen sikeres, a felsorolt eredmények is ezt bizonyítják. Ittas vezetés vádjával indult eljárás ellene.

Pia és kábítószer
Hétfőre virradóan alkoholos állapotban vezető 19 évest tartóztattak fel Dobollón, kedden hajnalban Kézdivásárhelyen pedig a drogteszter jelzett, a 24 éves gépkocsivezető amfetamin- és metamfetamin pótlékkal fokozta bátorságát. Eljárás indult ellenük.

Egyelőre nincs sok eset
Ismét megnyitják a koronavírus tesztközpontokat, Háromszéken is működik ilyen. Kovászna megyében egyelőre nem nőttek az esetszámok, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság az elmúlt két hétre készített statisztikája szerint a koronavírusos megbetegedések aránya alacsony a megyében. Két hét alatt 29 esetet jegyeztek, Sepsiszentgyörgyön 10-et, Kőröspatakon hatot, Kovásznán ötöt, Uzonban és Bo­dza­fordulón két–két esetet, Árkoson, Hidvégen, Előpatakon és Nagybaconban egy-egy esetet. András-Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója lapunknak elmondta: jelenleg két–három személy van kórházban, akit koronavírussal kezelnek. Ami a tesztelési, felmérő központot illeti, eddig is működött a kórház udvarán, igazából sosem zárták be, viszont érdeklődés hiányában a személyzetet átcsoportosították. A megyei kórházban egyelőre nem hoznak rendkívüli intézkedéseket, a látogatás is megengedett, különböző feltételekkel. Beteget látogatni hétfőn, szerdán és pénteken lehet, 15 és 16 óra között, 15 percig. A Covid-osztályon fekvő betegeket látogató személyeknek előzetesen fel kell iratkozni. Ugyanakkor a látogatók számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk, illetve a lábbelire felvett cipővédő viselete, a kezek fertőtlenítése, illetve be kell tartaniuk az egészségügyi személyzet instrukcióit. (Bús Ildikó)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.