Felhívás!

Megnyitják a baróti és a bodzafordulói oltóközpontokat

Megnyitják a baróti és a bodzafordulói oltóközpontokat Kovászna megye

Újabb két oltóközpont nyílik meg hamarosan Kovászna megyében, Baróton és Bodzafordulón, ahol a következő időszakban az Oxford-AstraZeneca vakcinával fogják immunizálni az oltási kampány második szakaszába tartozó, 18 és 55 év közötti személyeket – számolt be a We Radio.

A Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) tájékoztatása szerint az egyik központ a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum régi sporttermében, a másik a bredétfalvi kultúrotthonban fog működni, várhatóan február 15-től.

Ágoston László igazgató elmondta, a kezdeti szakaszban a két központban az AstraZeneca oltóanyagát adják majd be a 18 és 55 év közötti krónikus betegeknek és a kulcsfontosságú területeken dolgozó személyeknek.

Időpontot foglalni február 10-től, szerdától kezdődően lehet az internetes platformon, a családorvosoknál, a 021 414 44 25-ös központi telefonszámon, illetve a vaccinare-covid.gov.ro platformon elérhető megyei telefonszámok valamelyikén.

Országos szinten 180 új oltóközpont kezdi meg működését az AstraZeneca vakcina beadása érdekében.

(We Radio)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 9., 16:25
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Helyesbitést kérnék! Nem a Baróti Szabó Dávid Technológia. Líceum tornaterme van feláldozva oltóközpontnak, hanem a Gaál Mózes Általános Iskoláé. Ezáltal közel 500 tanuló van megfosztva a testnevelés órákon való mozgáslehetőségtől. Ekkora fejetlenséget! Nem tudom, hogy országszinten ki volt az ötletgazda, hogy elvegyék az iskoláktól a tornatermeket? És nagy mellveregetéssel hangoztatják, hogy mennyire fontos a mozgás.

 • User
  Dátum: 2021. február 9., 22:34
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A gyerekek mehetnek ki a sáros, köves, gondozatlan pályára télen, ahelyet, hogy a sport terembe tudnának sportolni. Találhattak volna más helyiséget. Ott van pl. a kultúrotthon, jó tágas! Vagy gondolkodtak volna jobban. Annyi gyerektől elvették a termet pár darab vakcina miatt.