Felhívás!

Koronavírus a prefektúrán

Koronavírus a prefektúrán Kovászna megye

Pozitív lett Cosmin Boricean Kovászna megyei alprefektus koronavírus tesztje. Korábban az intézmény egy másik alkalmazottjáról derült ki, hogy fertőzött.

Todor Iulian kormánymegbízott a WeRadio-nak elmondta, az alprefektus napok óta rosszul érezte magát, családorvosa tüdőbetegséget állapított meg, és antibiotikum kezelést írt elő számára. Mivel két héttel korábban már tesztelték, és az eredmény negatív lett, kizárták a koronavírus-fertőzés lehetőségét.

Boriceant a sepsiszentgyörgyi megyei kórházba utalták be, a hatóságok pedig járványügyi vizsgálatot indítottak a kontaktszemélyek azonosítása érdekében. A prefektúra székhelyét fertőtlenítik, és korlátozni fogják a külső személyek belépését.

Todor Iulian kifejtette, tesztelni fogják azokat az alkalmazottakat, akik közvetlen kapcsolatba kerültek a két fertőzöttel, és bíznak benne, hogy nem találnak több esetet.

A kormánymegbízott elmondása szerint ő maga is kapcsolatba került az alprefektussal, viszont betartotta a távolságtartási szabályokat, maszkot viselt és fertőtlenítette a kezeit. Saját és kollégái biztonsága érdekében magán is elvégezteti a tesztet – közölte Todor Iulian.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.