Felhívás!

Kivonult az őrség

Kivonult az őrség Kovászna megye

A kézdivásárhelyi erdészet képviselőivel együtt ellenőrzésbe kezdett pénteken Csernátonban a brassói erdővédelmi őrség. Az adatok ellenőrzése után ma a rendőrség bevonásával a helyszínre is ellátogatnak, ahol az egyik csernátoni juhász rendszeresen fel­eteti a juhokkal a vadászok által a vaddisznóknak kihordott eledelt.
Nagy Dániel, az erdővédelmi őrség brassói kirendeltségének igazgató-helyettese a Székely Hírmondótól értesült, hogy Dálnok és Albis között a juhász rendszeresen betereli a nyájat az erdőbe, és feleteti a vaddisznóknak kihordott eledelt. A bodoki vadásztársaságtól származó fotókkal illusztrált megkeresésünkre (amelyet utólag a társaság hivatalos beadványa is megerősített) az aligazgató azonnali kivizsgálást ígért.
Pénteken a brassói felügyelőnek az erdészet képviselője megerősítette: „nem lehet bírni” a juhásszal, a megengedettnél sokkal több kutyával jár, rendszeresen az erdőbe tereli a nyájat (ezt szigorúan tiltja a törvény – szerk.), volt példa arra is, hogy megtámadta az erdészt.
– Arra számítok, hogy végre példát statuálnak, mert ez így tovább nem mehet. Ezek az emberek nem veszik észre, hogy a világ megváltozott: nem úgy megy, mint azelőtt, hogy odagurítunk ez ellenőrnek egy karika sajtot, s azzal minden meg van oldva – reménykedik Fodor István bodoki polgármester.
A vadásztársaságot törvény kötelezi arra, hogy tonnaszám hordjon gabonát az erdőre, hogy a vaddisznóknak legyen mit enniük, ne tegyenek kárt a gazdák termésében. Miután azonban a kihordott eledelt hol a juhok, hol a medvék „nyúlják le”, a vadászok attól tartanak, hogy a vaddisznók végül ismét a termőföldeken fognak ennivalót keresni. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások