Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhely régi épületeit népszerűsítik

Kézdivásárhely régi épületeit népszerűsítik Kovászna megye

Kézdivásárhely főterén több rangos épület közelében helyeztek el háromnyelvű turisztikai információs táblát az adott ingatlanok rövid történetével. A miértről Szilveszter Szabolcs alpolgármestert kérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés

A polgármesteri hivatal, a Vigadó Művelődési Ház, a református templom és az Incze László Céhtörténeti Múzeum épületéről román, magyar és angol nyelvű rövid tájékoztatást nyújtó táblák ötletéről az elöljáró lapunknak így nyilatkozott. „Tavaly novemberben jött az ötlet, megterveztük a brandet, és végre eljött a megvalósítás ideje. Lassan az összes történelmi és turisztikai jelentőségű épület közelében elhelyezünk hasonlókat” – osztotta meg lapunkkal.

Hozzátette, hamarosan a köztéri szobrok közelében is információs táblákat helyeznek el az ábrázolt személyről vagy történelmi eseményről.

„Nem csak a turisták számára kívánunk információt nyújtani a szóban forgó táblákkal, hiszen sokan elfelejtjük, milyen nagy turisztikai potenciállal bíró településen élünk. A város turisztikai jellegének hangsúlyozása céljából ugyanakkor a közeljövőben a forgalmasabb terekre térképeket is állítanánk, amelyeken kiemelnénk a turisztikai attrakcióval bíró épületeket, illetve külföldi mintára a turisztikai információs központot is ellátnánk ingyen elvihető turisztikai térképekkel” – sorolta.

Fotó: Szabolcs Szilveszter / Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 8., 16:08
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Majd ha befejezik ezt az akciot,talan eszre veszik hogy jarhatatlan az ADY ENDRE a DOZSA GYORGY utca !!!Nagyon jo folfuggesztese van a Dusteroknak hogy ha eddig nem vettek eszre!

 • User
  Dátum: 2023. március 9., 23:35
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A brandet megterveztek:) Mit beszel ez he? Hol hallotta valami amerikai musicalbe:)Ekozben meg a varos lassan egy csovetanya lesz 🙂 Brand:)

 • User
  Dátum: 2023. március 10., 23:41
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Uraim! a varos nem csak a foterbol all, hanem a mogotte levo fertotelepbol es a kore epult varosreszekbol.
  mozduljanak ki kerem a barsonyszekbol es latni akarjuk, hogy emokevel es tarsaival bejarnak minden utcat, majd kornelkeek es szollosiek szepen kitakarittatjak azokat az elfelejtett utszakaszokat is, ahol mar lassan maszkkal es vedoszenuveggel lehet csak vegighaladni.
  tessenek lesetalni a kantaba, a degeciaba, a kivacszerbe, vonuljanak fel az ady endren, terjenek be az iskolak fele, majd setaljanak fel az iskola utcan. ugyan ezt a kort irjak le a csoma sandor, matko, vagohid, temeto utcakon – es lassanak csodat!
  kopogjanak be azokhoz, akik magukat megvalasztottak es mondjak el, hogy portan belul a lakok takaritanak es tataroznak, a koztereket pedig maguk javitjak es tartjak rendben. mert mi ezert fizetunk adot.
  a varosi rendorok pedig szedessenek ossze minden elhagyott ocskavasat es tegyek jarhatova a jardakat, utszeleket.
  alljanak a sarkukra, mert kenyer nelkul maradnak a kovetkezo valasztasokon!
  Vilagos??