Hirdetés
Hirdetés

Jó eséllyel indul ősszel a sport szak

Jó eséllyel indul ősszel a sport szak Kovászna megye

Pénteken a Sapientia EMTE sepsiszentgyörgyi tanulmányi központjában a leendő sport- és testnevelés szak akkreditációjához szükséges helyszíni vizsgálatot tartott a szakhatóság.

Hirdetés
Hirdetés

A vizsgálat következtetéseit nem osztották meg az egyetem vezetőségével, a jelentésüket majd fölterjesztik az ARACIS (Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség) sport szakbizottságához, az ügynökség vezetősége hozza meg a végső döntést.

– Remélhetőleg ősztől indulhat az új szak, de ha mégsem, akkor megnézzük, mit tévedtünk, és újrakezdjük az egészet – mondta lapunknak a tanulmányi központ vezetője, Nyárádi Imre István.
Igen intenzív időszakot él meg egyébként is a sepsiszentgyörgyi Sapientia: hétfőtől kezdődik a nyári gyakorlat az első három évfolyamnak, a végzősök pénteken ballagnak. Ez alkalommal a tavaly végzetteket is visszahívták, hogy ünnepélyes keretek közt búcsúzzanak az egyetemtől, az ő ballagásuk ugyanis a járványkörülmények között elmaradt, és ez erős hiányérzetet okozott bennük. Mindezen események mellett államvizsgára készülnek az erdészmérnök szakosok, az utolsó 100 méteren vannak a szakdolgozatok végelegesítésével. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. június 30., 11:04
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Nagy szükség lenne rá, hiszen az egyetemet végzettek ma Kovászna megyében nagy eséllyel csak esetleg valamilyen lapátolós munkát, ha kapnak, nyilván minimálbérért a Gyere haza! program keretében.
   Szégyen, gyalázat ami ebben az országban, megyében végbemegy, cigányság az egész, melldöngetés az van dögivel, de semmi egyéb.