Felhívás!

Illyefalva bizakodó

„Ne legyen rosszabb az idei, mint a tavalyi esztendő” – fogalmazott Fodor Imre, Illyefalva polgármestere, akit az idei tervekről kérdeztünk. Az elöljáró hangsúlyozta, az illyefalvi önkormányzat mindig ügyelt arra, hogy legyen tartalékalapja, és akár önrészből, vagy pályázatok, kiírások segítségével fejleszthessenek a községközpontban, a hozzá tartozó településeken, és ez idén sem lesz másképpen.

Fodor még az elején kifejtette, hogy az energiaárak, a minimálbérek emelkedése tükrében elmondható, hogy idén a működési költségek lényegesen nagyobbak lesznek, mint az elmúlt esztendőkben, ennek ellenére optimisták, hiszen az előrejelzések szerint meglesz az a minimális pénzösszeg, ami a működéshez elegendő.

– Van megtakarított pénzünk, így fejlesztésekre is sort kerítünk idén: éppen zajlik az illyefalvi ravatalozóház építésével kapcsolatos közbeszerzési folyamat, terveink szerint már tavasszal nekifognánk az építkezésnek. Továbbá a község területén (Illyefalva egy részén, illetve Sepsiszentkirályban, Aldobolyban) csatornarendszert építenénk ki egy már leadott pályázat segítségével: jelenleg a fejlesztési minisztériumnál leadott pályázat elbírálására várunk. Nagy szükség lenne a gázhálózat kiépítésére is Sepsiszentkirályban, Aldobolyban, illetve Illyefalva bizonyos részeiben, így idevágó kiírásokra várunk, a tanulmánykészítés fázisában vagyunk – részletezte Fodor, hangsúlyozva, hogy az illyefalvi önkormányzat mindig ügyelt arra, hogy legyen tartalékalapja, így akár önrészből, vagy pályázatok, kiírások lehetőségeit kihasználva fejleszthessenek.

Jó hírként elmondta, hogy az illyefalvi iskola mellett kialakítottak egy parkolót, illetve ugyanitt elhelyeztek egy pallót is, amely a gyermekek, gyalogosok biztonságát szolgálja. Összegzésképpen pedig rámutatott arra, hogy mindenben partnerek, ami a megye fejlesztési stratégiájába beleillik. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.