Időkapszula: üzenet biztonságom érdekében

Időkapszula: üzenet biztonságom érdekében Kovászna megye

Dicséretes kezdeményezés kötődik Tóth Zsigmond nevéhez, a háromszéki rendőrség bűnmegelőzési osztályvezetőjének javaslatára ugyanis tavaly októberben, iskolakezdés után „időkapszulát” írhatott számos megyei iskola több mint 600 diákja, akiknek a fogadalmát ettől a héttől beszélgetések során ellenőrzik az egyenruhások.

Iskolakezdéskor a közúti biztonságtól kezdve a veszélymentes online-életen át a lopások, erőszakos cselekmények megelőzéséig különféle megelőzési technikákat ismertettek a háromszéki – sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, vidéki – iskolákban az egyenruhások. Ezután a programban részt vevő diákok egy-egy ígéretet fogalmaztak meg írásban, amelynek köszönhetően remélhetőleg nem válnak bűncselekmény áldozatává, elkövetőjévé (például: „nem töltök fel az internetre személyes jellegű adatokat”, vagy „nem lopom el édesapám autóját”, nem ütök hozzá a diáktársaimhoz”, és ehhez hasonlók). Ezeket a „fogadalmakat” a rendőrök mostanáig tanárok segítségével őrizték meg.

– Azon munkálkodunk, hogy az egész megyére kiterjesszük a programot. A héten bontjuk fel a fogadalmakat tartalmazó borítékokat, és a leírtak tükrében, a helyszínen ellenőrizni fogjuk – akár iskolatársak bevonásával is – ezeket, elbeszélgetünk arról, miként sikerült betartani vagy éppen megszegni a célkitűzést, közösen keresünk hatékony megoldásokat – avatott be a részletekbe Tóth Zsigmond ötletgazda.

Úgy tudni, más megyebeli rendőrkapitányságok is átvennék a kezdeményezést, így tennék felelősségteljesebbé a fiatalokat. A program keretében első osztályostól kezdve egészen végzős diákokig számos fiatalt megszólítottak az egyenruhások. Az eredményekről a médiának is beszámolnak a közeljövőben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 4., 12:21
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Nem hallgatok hangosan zenét az utcán, nem ordítozok mint akinek a tökét leszakították,nem iszok alkoholt, nem drogozok,nem cigizek, ha mégis kipróbálom elballagok a kukáig,h eldobjam, nem lógok az iskolából,nem veszek szállra cigit😁,szót fogadok a szüleimnek, példát mutatok kistesóimnak, kisiskolás társaimnak,naponta legalább pár percet olvasok, mert az meglátszik idővel stb.