Felhívás!

Gyerekeknek készült párizsit vontak vissza a polcokról

Gyerekeknek készült párizsit vontak vissza a polcokról Kovászna megye

Gyerekeknek készült párizsit vontak vissza az üzletek polcairól, miután felmerült a gyanú, hogy a húskészítmény nehézfémekkel lehet szennyezett. A fogyasztóvédelem azt tanácsolja, hogy aki vásárolt a termékből dobja el azt, vagy vigye vissza az üzletbe.

A Reinert húsfeldolgozó két különböző termékéről van szó, a 90 grammos Martinel Mortadella disznóhúsból, illetve csirkehúsból készült változatáról. Mindkét termék szavatossági ideje 2021. július 5-én jár le.

A visszahívást a gyártó kezdeményezte, miután a biztonsági ellenőrzések során felfedezték, hogy a termékek fémport tartalmazhatnak. A nehézfém a gyártósor egyik gépének meghibásodása miatt kerülhetett a húskészítményekbe.

A gyártó független szakértők véleményét is kikérte, az ellenőrzések eredménye szerint az érintett termékeke nem jelentenek veszélyt az egészségre. Ennek ellenére, elővigyázatosságból úgy döntöttek, hogy az összes, potenciálisan szennyezett terméket kivonják a forgalomból.

A vásárlók visszavihetik a terméket az üzletbe, ahol megvásárolták, és visszakaphatják pénzüket, akár a kasszaszalag felmutatása nélkül is.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.