Felhívás!

Folytatnák a munkát

Folytatnák a munkát Kovászna megye

Idén a szépmezői kutyamenhely működtetésére hirdetnek licitet: a kiírásáig 3 hónappal hosszabbította meg a sepsiszentgyörgyi városvezetés azt a szerződést, amellyel eddig a Tega Rt. köztisztasági vállalatot bízta meg a menhely adminisztrálásával.

Máthé László, a Tega Rt. vezetője elmondta, sikeresnek könyvelik el a tavalyi évet: összesen 1386 látogatót fogadtak, többek között óvodás-iskolás csoportok is ellátogattak a menhelyre, ilyen módon is népszerűsítették a kóbor kutyák örökbefogadását. Egy esztendő alatt 214 kutyát sikerült örökbe adni, az utcáról pedig az említett időszakban 309 ebet fogtak be, továbbá újabb kennelekkel is bővítették a menhelyet, így ezek száma már 145-re rúg.

Kiderült, hogy az utcán kóborló kutyák száma a statisztikák alapján csökkenő tendenciát mutat, az Őrkő negyedből is egyre kevesebben kérnek segítséget támadó, gazdátlan ebek miatt.

– Idén jár le a menhely működtetését szabályozó szerződésünk, jelenleg 3 hónappal hosszabbítottunk. Felkérés esetén tovább folytatjuk a munkát. Természetesen a licit kiírásáig sem áll le az élet, így a menhelyen 4 újabb térmegfigyelő kamerát szerelnénk fel a már meglévő 4 mellé. Erre azért van szükség, mert számos rongálás, visszaélés történik a létesítmény félreeső elhelyezkedése miatt. Szeretnénk biztonságosabbá tenni a menhelyet. Sajnos, még mindig szép számban akadnak olyanok, akik az éjszaka leple alatt zsákba, nejlonzacskóba belekötve teszik le a kutyákat a menhelyen, azokról nem is beszélve, akik nemes egyszerűséggel behajítják a kerten a szegény állatokat, majd odébbállnak. Az ilyen és hasonló esetek megfékezése a célunk – részletezte Máthé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.