Felhívás!

Európai értékek jegyében

Európai értékek jegyében Kovászna megye

Tegnap sajtótájékoztatón ismertette Barót város elöljárósága a hétvégi Barót Napok programjának részleteit, illetve az azokkal kapcsolatos tudnivalókat.

Idén a városnapok költségeit pályázati pénzből fedezik, mondta el Csíki László városmenedzser. A pályázatot, melyet megnyert a város, az Európai Unió Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége írta ki Európa a polgárokért elnevezés alatt. Ezért is a városnapok keretében az európai értékekre összpontosítanak, lesz fotókiállítás, vitafórumot is szerveznek az euroszkepticizmus ellen, és odafigyelnek a testvértelepülésekkel való kapcsolatok ápolására is. Vendégek érkeznek Zalaegerszegről, Budafok-Tétényről, Párkányból, Zircről, Sarkadról, Szarvasról, Dabasról és Érmihályfalváról.

Ráduly Róbert polgármesteri tanácsadó az Erdővidéki Néptánctalálkozót a rendezvény kiemelkedő eseményének nevezte, melyen a nyolc helyi, illetve erdővidéki csoporton kívül, csángóföldi néptáncosok is fellépnek. A városnapon mutatja be új lemezét a Dugó és a Haverock együttes, és rendhagyó eseménynek ígérkezik a Bardoc–Barót öregfiú futballmérkőzés is, ami egyben Bogdán István (Cobák) búcsúmeccse is lesz. A Barót Napok keretében adják át az új, műfüves pályát is a sporttelepen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.