Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Emelést kér a Diakónia

Tóth Anna, a Diakónia Keresz­tyén Alapítvány háromszéki idősgondozó szolgálatának vezetője nemrég beszámolót tartott a baróti tanácsnak arról, hogyan alakultak dolgaik a városban és annak körzetében az elmúlt évben.

Elmondta, november folyamán Baróton és a hozzá tartozó falvakban 44 idős beteget kellett ellásson rendszeresen az itt dolgozó két alkalmazott, négy alkalmi ellátottjuk is került. Jelenlegi havi összköltségük meghaladja a 6800 lejt: 5125 lej a nővér és a betegápoló fizetésére kell, 450 lejt költenek fogyóanyagokra, 530 lejbe kerül az üzemanyag és az általuk használt autó fenntartása, 700 lej adminisztrációs költségekre megy el.
Mint kifejtette, idénre tervben van a minimálbérek emelése, így ők is többet kell juttassanak alkalmazottjaiknak, minek alapján azt kérte a tanácstól, hogy a város általi jelenlegi havi 4200 lejes támogatást emeljék január elsejétől havi 4500 lejre. A fennmaradó összeget saját alapokból, a megyei tanács támogatásából, illetve – most már egyre kisebb mértékben – külföldi adományokból fedeznék.
Lázár-Kiss Barna polgármester nem zárkózott el a támogatás mértékének növelésétől, ám egyelőre halasztást kért. Azt mondta, míg nincs meg az idei költségvetése a városnak, addig nem tudja az emelést helybenhagyni, de ha anyagilag lehetősége lesz rá az elméletileg március végére elkészülő költségvetés szerint, akkor minden további nélkül megteszi.
„A városnak amúgy idén havi 1800 lejes, társadalmi célú többletkiadása lesz az After School (iskola után) program miatt, melynek támogatásáról tavaly októberben döntött Barót tanácsa” – hangzott el. A polgármesteri hivatalnak a Diakónia Alapítvánnyal való szerződését végül további három évvel meghosszabbították. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás