Felhívás!

Egyes tagokat „elfelejtettek” meghívni

A héten Gyergyószentmiklóson ülésezett a Magyar Polgári Párt (MPP) országos választmánya. Az ülésre – mint utóbb kiderült – „véletlenül” nem hívtak meg minden tagot, többek között egyeseket azok közül, akik szembefordultak az országos vezetőséggel.

Így maradt ki a meghívottak listájáról Pethő István, akit korábban, vitatott körülmények között, leváltottak az MPP országos választmányának elnöki tisztségéből, ám aki ettől függetlenül, a párt megyei tanácsosaként, alanyi jogon tagja a kongresszusok között a párt életét irányító testületnek.

– Személyesen rákérdeztem, hogy miért nem hívták meg Pethőt a választmányi ülésre, és azt a választ kaptam, hogy ennek semmilyen politikai oka nincs, egyszerűen elfelejtették elküldeni neki a meghívót – mondta el megkeresésünkre Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, aki nem kívánta kommentálni, hogy mennyire lehet „véletlen” egy ilyen eset.

A kérdés annál is inkább indokoltnak tűnik, mert – információink szerint – a belső ellenzék más, Hargita megyei képviselőit is „véletlenül” kifelejtették a meghívottak listájáról.

A testület ülésén egyébként – mondta el Kulcsár-Terza – elhangzott, hogy folyamatban van annak a protokollumnak a kidolgozása, amely vázolja azokat a feltételeket, amelyek szerint még a jövő évi önkormányzati választások előtt választási együttműködést kötnek az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP), illetve a választások után létrejön a két párt fúziója. Mindezekről az MPP január 18-ai, csíkszeredai kongresszusán hoznak döntést.

Kulcsár-Terza kifejtette: a maga részéről kizárólag olyan egyezséget hajlandó támogatni, amely nyomán „megmarad az MPP identitása”. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy a kongresszuson próbálják megvédeni álláspontjukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások