Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy jó úttal több

Egy jó úttal több Kovászna megye

Leaszfaltozták a kézdivásárhelyi Nicolae Bălcescu utcában az utat és a járdákat. A munkacsoport a műjégpálya és a Petőfi Sándor-iskola közötti útszakaszon is dolgozott, ahová pénteken új aszfaltburkolat került.

Hirdetés
Hirdetés

Sokak megelégedésére végre elkészült a Nicolae Bălcescu utca, ahol még a múlt évben elkezdték a munkálatot. Az első fázisban a régi szegélyköveket cserélték ki a munkások, akiknek a régi járdát is fel kellett szedniük, majd újat alapoztak, hogy a gyalogosok részére készülő sáv tartós legyen. A munkálat a múlt évben akadozva zajlott, mivel a járdaszegélyeket egy alvállalkozó készítette, és a cég munkaerőhiánnyal küszködött. Most felmarták a régi, gödrös útburkolatot, és a héten teljes egészében leaszfaltozták az utat, amire a kőpor is rákerült. A Bălcescu és a Stadion utcákban levő tömbházak mögött ezzel párhuzamosan parkoló készül.

A munkások pénteken a Stadion utcában dolgoztak, hiszen az az útszakasz is megérett a teljes javításra. Új szegélykövek kerülnek a szélére, és a járdát is felújítják. A régi útburkolatot felmarták és még aznap az aszfaltot is leöntötték. Az önkormányzat korábban jelezte, a munkálatok befejeztével a Bălcescu utcát egyirányúsítják. Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett Vastag-sor végétől csak egy irányba lehet majd közlekedni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. április 8., 16:24
   ÉRTÉKELÉS: 14

   igen a gyarak elotti utszakasz nagyon ronda ,mintha bombat vettek volna le oda,azt kene mar megjavittani Polgarmester ur vagy nem jar arra a DASTERREL?

 • User
  Dátum: 2019. április 8., 7:21
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Az aszfalt jó, több szakaszra is ráférne! Az 1irányúsítás hülyeség azon a szakaszon! Amúgy a Vasut utca is érdekesen van megoldva látszik a szakértelem! Falura mikor jön a kövecske?! A hétre essőt jósolnak,jönnek a tengelyig elsülyedt autók képei….😂😂🤣

 • User
  Dátum: 2019. április 8., 16:27
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Ma foltoztak az Ady Endre utcaba.Ahol eddig godor volt most domb van.MIKOR TANULJAK MEG,HOGY A MUNKAT TISZTESSEGESEN ELVEGEZZEK???Akik aszfaltoznak ennyire ontudtosak,vagy OK helikopterrel kozlekednek?

 • User
  Dátum: 2019. április 9., 11:57
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Elkészült? Nem, épp felvágták a közepét, hogy a csatornafedeleket berakják. Ha az is meglesz, a környéke is el lesz simítva, felfestve, akkor lehet azt mondani hogy kész. De nem, itt nem arra ment ki a játék, hanem, hogy minél hamarabb egyirányút lehessen csinálni. Talán mert az út egyik szélét el kívánják adni parkolónak? Nem lepne meg. Mert egyéb nem igazán indokolja az egyirányúsítást. Csak a kapzsiság.