Felhívás!

Bocsoznak a medvék

Bocsoznak a medvék Kovászna megye

Az anyamedvék elhúzódtak, most van a bocsozás időszaka, átmeneti csend tapasztalható medveügyben. A hozzáértők azt mondják: ez legfentebb március végéig tarthat.

Fodor István elmondta: karácsony előtt a dálnoki medvére is kaptak kilövési engedélyt, azt idén állították ki, biztosan érvényes. A bodoki polgármester előtt nem világos, hogy mi van azokkal az engedélyekkel, amiket a tavaly hagytak jóvá, de nem váltották be. Fodor közvetlenül is érdekelt ebben, hisz az oltszemi „medvéje”, amely a kastély kertjében elpusztított egy fajkancát, azóta lapít.
Gheorghe Neagu szavaiból kiindulva a kilövési engedélyek idén is érvényesek.

– Tavaly 15 medvére kaptunk kilövési engedélyt, ez kevés az okozott kárhoz képest. Ahogy beazonosítják a kárt okozó állatokat, kilövik őket, eddig tíz példány került puskavégre – nyilatkozta a sajtónak a Kovászna megyei környezetvédelmi hatóság igazgatója.

Neagu szerint Barót, Nagybacon, Zágon, Zabola, Előpatak és Árapatak területén lőttek ki medvéket. A szakemberek azt mondják: Kovászna megyében mintegy 1300 medve él, ez az optimális populáció csaknem kétszerese. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 10., 9:03
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Normalisan tavasszal kene bocsozzanak es ebben az idoszakban teli almukat kene aludjak de sajnos ez igy van.Ket dolognak koszonheto. 1.A medvek nem szedtek a tel beallta elott eleg kaloriat (zsirtartalmat) magukba. 2. A klimavaltozas az oka. Es ha tizet mar kilottek a medvekbol,akkor csak 1290 medve el Kovaszna megyeben. Ez matematika.Ja.Es ne vasaroljatok a szekely hustermekeket az uzletekbol,mert a minap az ellenorok trichinellozisos szalamit es kolbaszt talaltak ezek kozt,melyek fertozott vaddiszno es medvehusbol keszultek!