Felhívás!

Bejárat a Bányász utca felől

Bejárat a Bányász utca felől Kovászna megye

A baróti Béke utcai, úgynevezett IFET tömbház garázsaihoz való bejárás ügye is szóba került a baróti városi tanács áprilisi ülésén. A gond nem új keletű, hiszen az ott lakók már a tavaly ilyenkor tartott lakossági fórumon is hangot adtak panaszuknak: a blokk háta mögötti garázsokhoz a bejárás eddig a zöldségpiacon át történt, de a piac modernizálásával ez a lehetőség megszűnt.

„A piacon keresztül a közlekedést tovább nem tudjuk biztosítani. Ez a verzió tehát kizárt” – hangoztatta az ülésen Benedek-Huszár János polgármester. Helyette két másik lehetőséget javasolt. Egyik, hogy megnyitják az inkubátorház udvarán a bejáratot a Bányász utca irányába, a másik pedig, hogy a Béke utcából, az ott levő kerítés lebontásával teszik lehetővé a bejárást. Kérte a tanácsosokat, fejtsék ki véleményüket, melyik megoldás lenne jobb.

Zsombori Csaba azt javasolta, vegyék figyelembe, ha egy tűzeset adódna, akkor melyik lenne a járhatóbb út a garázsokhoz. A polgármester ebből a szempontból a Béke utcai bejáratot tartotta kézenfekvőbb megoldásnak, Szabó Péter tanácsos viszont úgy tudta, a lakók kérése is az, hogy inkább a Bányász utcai bejáratot nyissák meg, ezt a javaslatot támogatta Szakács László alpolgármester is, hozzáfűzve, hogy tegyenek egy sorompót a bejárathoz, hogy csak az illetékesek tudják használni azt és azzal együtt az inkubátor ház melletti közterületet. Asztalos Attila, az EMSZ frakcióvezetője is ezt a megoldást támogatta. Szabó Péter, visszatérve a gondolathoz, inkább zárható kapu felállítását javasolta a Bányász utcai bejárathoz sorompó helyett, Cséki Péter biztonsági kamerák felszerelését is jónak látta volna a helyszínen.

Pál-Szilágyi Zoltán úgy fogalmazott, nehezen képzeli el, hogy a ki- és bejárók minden egyes alkalommal kiszállnak, és becsukják maguk után a kaput, ezért biztonsági szempontból ő is térfigyelő kamerák felszerelését szorgalmazta. Egyben kérte, hogy a város hasson a garázstulajdonosokra, hogy akiknek nem volt építési engedélyük, azok most szerezzék be. A tanácsosok végül a Bányász utcai bejárat megnyitása mellett szavaztak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.